La lluita contra la pandèmia

Els catalans de 40 a 44 anys ja es poden vacunar contra la Covid-19

Salut començarà a vacunar els menors de 40 «en les pròximes setmanes» i anirà per «dècades d’edat», tot i que es vagin «solapant»

Els catalans de 40 a 44 anys ja es poden vacunar contra la Covid-19

Àngel García

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

Els catalans de 40 a 44 anys (els nascuts entre el 1977 i el 1981) ja poden demanar cita per vacunar-se contra la Covid-19 a la web vacunacovidsalut.cat, segons ha anunciat aquest dijous en roda de premsa la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.

Lavacunació avança a bon ritme a Catalunya. Segons xifres de la Conselleria de Salut, el 22% de la població d’entre 45 i 49 anys ja té una dosi. Catalunya ja ha posat prop de cinc milions de dosis, per la qual cosa el 40% de la població ja té almenys una vacuna. La setmana passada, amb 469.00 vacunes posades, va ser la setmana que més dosis va posar Salut. Un total de 1.900.000 persones ja tenen la pauta completa de la vacuna.

«El 87% dels més grans de 60 anys han iniciat la vacunació. I el 82% dels més grans de 50, que són els que mes ingressen a l’uci», ha destacat Cabezas.

Cabezas ha explicat per què Catalunya encara no ha obert les cites per vacunar-se a totes les franges d’edat, com ha fet Alemanya, per exemple. «Ara mateix estem vacunant els més grans de 40 anys. Les persones de 40-49 anys tenen més risc de gravetat i hem de prioritzar les vacunes que arriben amb elles», ha explicat la secretària de Salut Pública.

Quan s’acabi de vacunar aquest grup es començarà amb els de 30-39 anys. «En l’estratègia estatal de vacunació, s’està parlant d’anar vacunant per dècades d’edat, tot i que es vagin encavalcant [com passa ara, que es continua vacunant també els més grans de 50 o 60 anys]», ha dit. La vacunació dels menors de 40 anys començarà «en les pròximes setmanes».

Marató de vacunes a Girona

Notícies relacionades

A Girona, des d’aquest dimecres i fins al 29 de juny, s’ha posat en marxa un pla pilot de vacunació massiva sense cita prèvia per intentar accelerar el procés d’immunització. L’objectiu d’aquesta Marató de Vacunació és «continuar avançant en la campanya i facilitar l’accés de la ciutadania a la vacuna contra la Covid-19», segons Salut. Hi podran participar les persones que formen part dels col·lectius que ja s’estan vacunat (els de 45 anys per amunt), que no hagin rebut encara la primera dosi i que pertanyin a la regió sanitària en la qual es desenvolupa l’acció.

Un altre tema pendent és el de la vacunació d’adolescents de 12 a 17 anys. El Govern ha apuntat la seva intenció de vacunar a aquest grup abans de l’inici del curs 2021-2022.