Ple al Parlament

Argimon garanteix que revertirà la reordenació de l’atenció primària

  • La pandèmia va obligar Salut a tancar i reordenar ambulatoris i consultoris a tot Catalunya

  • El conseller assegura a la CUP que comparteixen l’objectiu de destinar a l’atenció primària un 25% del pressupost del departament

Argimon garanteix que revertirà la reordenació de l’atenció primària

ACN / BERNAT VILARÓ

1
Es llegeix en minuts

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest dimecres al Parlament que la reordenació duta a terme en l’atenció primària a causa de la pandèmia de coronavirus, amb tancament i reorganització d’ambulatoris i consultoris, s’està revertint i ha garantit que la situació als CAP tornarà a ser la que hi havia abans de la pandèmia. «Esperem tornar a la normalitat quan el país també torni a la normalitat», ha dit Argimon.

Davant la pregunta que li ha formulat Laia Estrada (CUP) en la primera sessió de control al Govern des que és conseller, Argimon ha explicat que durant la pandèmia s’han tancat alguns centres per reordenar el sistema i reagrupar els professionals, que al llarg d’aquests mesos han patit nombroses baixes.

Notícies relacionades

Encara hi ha molts consultoris locals tancats o amb serveis derivats. Per exemple a Dosrius, Canyamars, Can Massuet – el Far i Òrrius, al Maresme, o al barri del Poblenou de Sabadell.

Estrada li ha recriminat que l’atenció primària ha estat abandonada durant anys i que hi ha un problema generalitzat, argument que Argimon ha respost destacant que els nomenaments de la conselleria demostren la importància que es dona a l’atenció primària. Així mateix, ha assegurat que el Govern de Pere Aragonès comparteix l’objectiu de destinar a l’atenció primària un 25% del pressupost de Salut, com a figura en l’acord de Govern al qual van arribar ERC i la CUP.