Atenció primària

Els veïns del Poblenou de Sabadell demanen al Parlament que forci el Govern a reobrir el CAP del barri

Denuncien que Salut vol utilitzar la pandèmia com a excusa per reduir personal i limitar el servei

Els veïns del Poblenou de Sabadell demanen al Parlament que forci el Govern a reobrir el CAP del barri
1
Es llegeix en minuts

La Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (Vallès Occidental) ha demanat aquest dimarts al Parlament que forci el Govern a reobrir el CAP del barri del Poblenou amb les mateixes condicions que abans de la pandèmia. Els veïns han denunciat que la crisi sanitària de la Covid-19 ha servit com a excusa per al seu tancament.

El president de la federació, Manuel Navas, ha lamentat que el barri ha sigut «maltractat» per la consellera de Salut que, han dit, està tancant els consultoris i ha anunciat que s’entrevistaran amb la resta de grups parlamentaris. També han denunciat que la reobertura del consultori anunciada per la consellera de Salut es faci durant tres matins a la setmana, amb un «servei limitat», amb un auxiliar d’infermeria i un administratiu.

«Aquesta inadmissible proposta és denunciable. El grup municipal d’ERC no té cap delegació com per arrogar-se funcions de mediació. És una utilització partidista del càrrec, menyspreant el veïnat, l’Ajuntament i l’alcaldessa, que és el legítim representant de la ciutat», ha afirmat Montserrat Muniente, membre de la FAVS, en una compareixença al Parlament de Catalunya, convidada pel PSCdesprés de reunir-s’hi.

Notícies relacionades

En aquest sentit, Pol Gibert, diputat socialista, regidor de Sabadell i proposador de la resolució contra les retallades al consultori de Poblenou, ha lamentat que la Generalitat faci campanyes dient que s’està reforçant l’atenció primària, mentre que el CAP del Poblenou de Sabadell pateix «retallades encobertes».

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO