L’ESTAT DE LA PANDÈMIA

La Covid segueix sota control a Catalunya amb un lleuger repunt d’ingressats

  • En l’actualitat hi ha un total de 732 pacients de coronavirus als hospitals

La Covid segueix sota control a Catalunya amb un lleuger repunt d’ingressats

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts

El coronavirus continua sota control a Catalunya, amb els indicadors estabilitzats i el risc de rebrot ja molt a prop de descendir a moderat, si bé hi ha hagut un lleu repunt d’ingressats als hospitals, que sumen 18 pacients més que a la vigília. Segons les dades actualitzades aquest diumenge per la Conselleria de Salut, hi ha 732 pacients amb Covid als hospitals, 18 més que a la vigília, dels quals 256 són a l’uci, sis menys.

El risc de rebrot de la pandèmia (EPG), que en mesura el creixement potencial, ha descendit tres punts més i se situa en els 104 punts, a prop de baixar dels 100, per sota dels quals es passa de risc alt a moderat. L’índex que mesura la velocitat de propagació (Rt) també baixa un punt més, fins al 0,94, és a dir, que cada 100 infectats contagien una mitjana de 94 persones. També descendeix la incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants a 14 dies (IA14), que s’ubica en 110.

PCR i test d’antígens

Notícies relacionades

En canvi, la positivitat dels PCR i test d’antígens sí que puja lleugerament fins al 3,88%, tot i que encara per sota del 5% que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera el llindar per poder controlar l’epidèmia. En els últims set dies s’han confirmat amb proves PCR o tests d’antígens 3.987 positius, una mitjana de 569 persones contagiades cada dia en l’última setmana.

El nombre de persones infectades de SARS-CoV-2 a Catalunya des de l’inici de l’epidèmia confirmades per tota mena de proves ascendeix a 681.994 persones. Oficialment han mort 22.171 persones, de les quals sis s’han comunicat en les últimes 24 hores. Setmanalment es registren 31 persones mortes per la malaltia, és a dir, 4 morts al dia, una xifra que no es donava des de la setmana del 14 de juliol del 2020.