Assemblea de l’OMS

«Estem en guerra» contra la Covid-19, diu secretari general de l’ONU

António Guterres insta la comunitat internacional a adoptar una lògica de guerra per aturar la pandèmia

1
Es llegeix en minuts

El món està «en guerra» contra la Covid-19, ha dit aquest dilluns el secretari general de l’ONU, António Guterres, instant la comunitat internacional a adoptar una lògica de guerra per aturar la pandèmia.

«Estem en guerra contra un virus. Necessitem la lògica i la urgència d’una economia de guerra per augmentar la capacitat de les nostres armes», ha assegurat Guterres a l’inici de la principal reunió anual dels països membres de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

«Si no actuem ara, ens trobarem en una situació en què els països rics vacunaran la majoria de la seva població i obriran les seves economies, mentre que el virus continuarà engendrant profunds sofriments, circulant i canviant als països més pobres» ha assegurat el secretari general de l’ONU.

Notícies relacionades

«La pandèmia de la Covid-19 ha generat un tsunami de sofriments. S’han perdut més de 3,4 milions de vides, s’han destruït uns 500 milions de llocs de treball, i les empreses han vist sortir milers de milions dels seus balanços», ha afegit Guterres.

Guterres ha indicat que ha demanat al G-20 que implementi un grup de treball que congregui tots els països que disposen de capacitats de producció de vacunes, així com l’OMS i institucions financeres internacionals, capaços de tractar amb les empreses farmacèutiques i altres actors essencials del sector.