Nou pas en la desescalada

Les reunions socials ja poden ser des d’avui de 10 persones a Catalunya

Teatres i cines poden ampliar l’aforament del 50% al 70%

BARCELONA 24/04/2021  Barcelona.  Ambiente en la Barceloneta  lleno de gente playa , paseando, terrazas chiringuitos y restaurantes.        FOTO de RICARD CUGAT

BARCELONA 24/04/2021 Barcelona. Ambiente en la Barceloneta lleno de gente playa , paseando, terrazas chiringuitos y restaurantes. FOTO de RICARD CUGAT / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts

Catalunya suavitza més les restriccions a partir d’aquest dilluns, 24 de maig, amb l’ampliació d’aforaments en diversos sectors, l’increment de fins a 10 persones en les reunions i un nou horari de la restauració que s'acaba a mitjanit, mesura, aquesta última, que excepcionalment ja està en vigor des de dijous per ordre del TSJC.

Quant als aforaments, passa de sis a 10 la limitació de persones a les trobades socials, sigui en interiors i exteriors, a menys que es tracti de convivents. Arran també d’aquesta decisió de la justícia, l’aforament dels interiors de bars i restaurant s’ha ampliat al 50%, malgrat que el Procicat havia decidit mantenir-lo al 30% actual.

La limitació de comensals per taula s’amplia de quatre a sis i no cal que siguin necessàriament de la mateixa bombolla de convivència; en el cas que siguin convivents, el límit es pot ampliar.

Al comerç, l’aforament per a tota mena d’establiments és del 50%.

Cines i teatres

La cultura amplia els aforaments a partir d’avui i passa del 50 al 70%. El sector, no obstant, prepara «amb prudència» i «sense presses» aquest augment. Als teatres consultats per l’ACN la intenció general és augmentar al 70%. Amb tot, domina la cautela i encara no s’han posat a la venda les noves localitats.

Des del Gremi de Cinemes de Catalunya, s’està treballant per trobar «un comú denominador» per aplicar l’augment. F.

Quant a les activitats esportives, 50% en interior i exterior de gimnasos i poliesportius, i s’autoritza el mateix aforament per a públic assistent en competicions –també amb el màxim de 1.000 persones o de 3.000 si la ventilació està reforçada–, excepte en partits de futbol i bàsquet professionals, que es continuaran celebrant sense aficionats a les grades.

La cultura

Bars i restaurants poden estar oberts des de les 06.00 fins a les 24.00 hores. El Govern va decretar que l’entrada en vigor d’aquesta mesura, com de la resta, seria a partir d’avui, però el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), arran d’un recurs del Gremi d’Hostaleria, va ordenar la seva aplicació des de dijous.

Notícies relacionades

S’estableix l’horari límit de les 23.00 hores per a activitats culturals i esportives, mentre que als comerços és una mica abans, fins a les 22.00 hores. Continuen tancats els establiments i locals d’oci nocturn.

Quant a l’ensenyament, presencialitat plena a batxillerat, cicles formatius, ESO, primària i infantil, i formats híbrids a la universitat, amb un límit del 50% d’aforament.