Presentació al Prat

Blaugranes al Vent, un avió pioner

Les jugadores de Jonatan Giráldez viatjaran avui a Londres en el seu avió, el primer d’un equip femení a Europa. L’estrena coincideix amb la tornada de la semifinal de la Champions contra el Chelsea.

Blaugranes al Vent, un avió pioner

LAIA BONALS

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Que el Barça ha trencat incomptables murs és innegociable. La seva aposta pel futbol femení és pionera al món sencer i ahir ho van tornar a demostrar quan una lona enorme va caure en un hangar de l’aeroport del Prat. Davant una platea plena de mitjans i representants del club, entre ells jugadores del primer equip, s’ha descobert Blaugranes al Vent, el primer avió d’un equip de futbol femení a Europa que compta amb la seva imatge projectada. Òbviament, havia de ser del Barça.

Ho han aconseguit després d’un acord històric amb Vueling, amb vigència fins al 2026. L’avió, amb un terra verd que emula la gespa, ja està en marxa i serà el que portarà les jugadores culers fins a Londres per disputar la tornada de les semifinals de la Champions a Stamford Bridge.

Aitana Bonmatí, Fridolina Rolfö, Patri Guijarro i Ingrid Engen miraven des de l’escenari l’A320 amb les seves fotografies enormes al lateral. Aquest que les portarà fins a Anglaterra, on els espera el partit més important de la temporada. El cop dur de Montjuïc ha deixat empremta al vestidor, que es conjura per remuntar l’eliminatòria. Aquest cap de setmana és dels importants, dels que marquen temporades, i per això, a la Ciutat Esportiva es respira èpica. I per aconseguir-ho, què millor que viatjar en un avió propi amb la cara de la majoria de la plantilla a l’exterior. Mentre Aitana, Rolfö, Patri, Engen i Graham Hansen apareixen en un costat de l’aeronau, Keira Walsh, Salma Paralluelo, María León, Alexia Putellas, Lucy Bronze i Ona Batlle protagonitzen l’altre costat.

"Aquest acord suposa explorar noves vies per a l’expansió de la marca Barça al món posant, una vegada més, l’equip femení a l’avantguarda del club", va relatar Xavi Puig, directiu responsable de l’equip. "Aquesta aliança, fruit de la trobada de dues marques orgullosament barcelonines, és, en el fons, un reconeixement a la tasca que des del FC Barcelona s’ha fet per impulsar l’esport femení, i agraïm a Vueling aquesta posada en valor d’un equip que ha trencat motllos i vol continuar fent història", afegia.

Notícies relacionades

"Ens enorgulleix molt especialment aquesta aliança històrica amb l’equip femení del Barça, que ha sigut capaç de moure el món. Una unió que posa de manifest els valors compartits entre les dues entitats: l’origen de Barcelona, la ciutat que ens uneix, l’aposta pel talent femení i la voluntat de moure el món i fer les coses de manera diferent", va comentar Sandra Hors, directora de comunicació, relacions institucionals i sostenibilitat de la companyia.

L’aerolínia catalana vol enfortir el seu vincle amb Catalunya amb aquest acord. La unió del Barça i Vueling es construeix sobre tres eixos clau com són l’origen de les dues entitats basades a Barcelona; el seu inconformisme i la seva voluntat de trencar amb els convencionalismes junt amb l’impuls de la figura de la dona; i el seu compromís amb la societat a través d’accions que tenen un impacte positiu en el seu entorn.