Aquest dissabte a la tarda

El Born torna a respirar després del ‘macrobotellon’ d’ahir a la nit

  • La tranquil·litat torna també a la platja de la Barceloneta, on de matinada hi va haver una festa Erasmus

  • Els turistes, presents una altra vegada a la ciutat, tornen a formar part de la vida nocturna i diürna de Barcelona

Ambiente a media tarde en el passeig del Born

Ambiente a media tarde en el passeig del Born / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

Famílies empenyen carros amb nens petits, parelles menjant gelats i gofres, algun ciclista i fins i tot una mare canviant el bolquer al seu nadó en un banc. Aquestes són algunes de l’estampes vistes aquesta tarda, cap a les 18 hores, al passeig del Born de Barcelona.

Ningú diria que menys de 24 hores abans, la matinada d’aquest dissabte, centenars de persones es van aglomerar a l’avinguda i van celebrar, com ve sent habitual des que va decaure l’estat d’alarma, un ‘macrobotellon’ al carrer. Un descontrol que va donar pas a la placidesa d’aquesta tarda.

La majoria dels que ahir van participar en aquestes festes, que es van celebrar a diferents punts de la ciutat sense mascareta ni distància social, eren turistes europeus. De França la major part. També entre els que passejaven aquesta tarda pel Born hi havia molts estrangers. Però, a diferència d’ahir, no es van veure grups bevent a la via pública, entre altres coses, perquè, amb els bars ja oberts fins a les 00 hores, la gent beu ara a les terrasses.

Fa mesos, quan la restauració i hostaleria tancaven després de dinar, era freqüent veure grups de joves bevent asseguts a terra als voltants del Mercat del Born, una cosa del que aquest dissabte ja no hi havia ni rastre. Ara seuen a les terrasses dels bars. És el gran al·legat de l’oci nocturn, que fa 14 mesos que està tancat: demana reobrir ja perquè aquestes festes descontrolades se celebrin en espais amb aforaments limitats i mascareta.

De la festa al voleibol

Si fa no fa, el mateix ha passat a la platja de la Barceloneta. Si ahir a la nit desenes d’estudiants d’Erasmus celebraven i cantaven a la torre de fusta, aquest dissabte a la tarda l’ambient era el mateix que el de qualsevol dia primaveral. Grups de joves asseguts a la sorra parlaven i bevien tranquil·lament. No tenia res a veure amb el descontrol d’ahir a la nit. D’altres jugaven al voleibol. Els més agosarats fins i tot es banyaven.

Notícies relacionades

També com ahir, la majoria eren estrangers. Però el perfil sí que era una mica diferent. «Ni boig hauria vingut ahir aquí», assegura el Renato, un jove paraguaià que, amb dos amics, beu cervesa a la torre de fusta. «Aquesta que veus és la meva bombolla», diu mentre els assenyala.

Tots tres, el Renato, l’Amaya i el Diego, són metges arribats fa poc a la capital catalana. Amb mascareta atenen la premsa i censuren les imatges vistes recentment. «Això era una bogeria», diu el Renato. Les escenes del descontrol de la matinada passada i les de la tranquil·litat d’aquesta tarda són, i mai més ben dit, el dia i la nit de Barcelona.