Abans de Sant Isidre

Madrid no vol toc de queda malgrat el suggeriment de la delegada del Govern

«No podem tancar milers d’habitants per centenars de joves», afirma Enrique López

Madrid no vol toc de queda malgrat el suggeriment de la delegada del Govern
2
Es llegeix en minuts

El conseller de Justícia, Interior i Víctimes en funcions de la Comunitat de Madrid, Enrique López, no s’ha mostrat partidari d’aplicar el toc de queda a la regió perquè considera que no es pot tancar «milers d’habitants» per «centenars de joves». López responia així a la delegada del Govern a Madrid, Mercedes González, que reclama a l’Executiu d’Isabel Díaz Ayuso (PP) mesures «valentes» per evitar festes i concentracions massives, com les viscudes aquest cap de setmana coincidint amb el final de l’estat d’alarma.

La delegada del Govern ha reconegut que estaven previnguts perquè es produís algun festeig o celebració, no per a «un cap d’any» o per veure «aquestes imatges dantesques». En aquest sentit, ha demanat a l’Executiu madrileny que prengui mesures valentes i valori, com ho han fet altres comunitats autònomes, la possibilitat de prorrogar el toc de queda perquè la gent pugui viure el més segura possible.

El xoc entre el Govern autonòmic i el central es produeix just la setmana en què Madrid festejarà aquest dissabte Sant Isidre. La tradició pre-Covid pauta que milers de ciutadans acudeixin al prat homònim per celebrar el patró de la ciutat, cosa que podria convertir-se en un problema de salut pública ja que la pandèmia de la Covid no està tancada encara.

Negativa de López

Malgrat tot, López ha titllat de «bona notícia» que hagi finalitzat l’estat d’alarma, tot i que ha indicat que podria ser «millor» si això s’hagués acompanyat d’una llei que permetés limitar els drets fonamentals en supòsits com aquest. «No podem tancar milers d’habitants per uns centenars de joves. El que hem de fer és que no es produeixin aquests botellons», ha insistit.

Al seu judici, el Govern d’Espanya el que ha de fer és aportar «més recolzament policial» perquè aquest tipus de macrobotellons no es produeixin perquè «beure alcohol a la via pública està prohibit».

»Estem davant un caos legislatiu. Per això demano ajuda a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per evitar aquestes actuacions i que aquests pocs siguin més responsables. Hem de controlar això i demanar aquest grau de responsabilitat», ha reiterat.

Sant Isidre a l’horitzó

Notícies relacionades

La delegada de seguretat de l’Ajuntament de Madrid, Inmaculada Sanz, va assegurar aquest diumenge que s’encarregaran de reforçar la vigilància al prat de Sant Isidre el pròxim 15 de maig, per evitar «activitats irresponsables».

«Estarem pendents perquè no es produeixin allà aglomeracions i aquestes activitats irresponsables. Estarem molt presents perquè no es produeixi cap activitat incívica allà», va asseverar la responsable de Seguretat al Consistori.