Investigació oberta

Trobat un contenidor explosiu a la cala Caials de Cadaqués

El bon estat de conservació de l’artefacte fa pensar a la Guàrdia Civil que feia poc temps que era sota l’aigua

Trobat un contenidor explosiu a la cala Caials de Cadaqués
1
Es llegeix en minuts

El Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil ha localitzat un contenidor explosiu sota les aigües de la cala Caials de Cadaqués (Alt Empordà). Es tracta d’un artefacte similar a una granada de morter però que no tenia càrrega explosiva. Els agents han obert una investigació. El bon estat de conservació de l’artefacte els fa pensar que feia poc temps que era sota l’aigua i que, probablement, algú el va tirar des de la costa

Notícies relacionades

El contenidor estava a set metres de profunditat i a cinc de la línia de la costa. Fa 28 centímetres d’alt i 81 de diàmetre. Els submarinistes de la Guàrdia Civil van comprovar que no tenia espoleta ni cap tipus de càrrega. Per això van determinar que era només un contenidor explosiu i que la seva manipulació no comportava cap perill i el van traslladar a les dependències del GEAS.

Segons s’ha sabut ara, l’explosiu el van localitzar el 27 de març un grup d’alumnes d’un curs mediambiental mentre feien unes pràctiques submarines a la cala. Al veure l’artefacte, van avisar immediatament la Guàrdia Civil.