Al sistema de protecció

Ascó registra una parada per la fallada d’un component elèctric

L’incident no ha tingut impacte en la seguretat de les persones ni el medi ambient

Ascó registra una parada per la fallada d’un component elèctric
1
Es llegeix en minuts

La central nuclear d’Ascó I (Tarragona) ha notificat aquest dijous al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) la parada automàtica per la fallada d’un component elèctric d’un sistema de protecció de la planta.

Segons ha informat en un comunicat l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (Anav), la parada automàtica s’ha produït a les 0.53 hores i en ella tots els sistemes i equips de seguretat han funcionat correctament.

El CSN ha precisat en un comunicat que la causa d’aquesta actuació del sistema de protecció del reactor ha sigut la fallada d’una targeta electrònica que ha provocat el tancament immediat de les tres vàlvules de control d’aigua d’alimentació principal.

En reparació

El tancament d’aquestes vàlvules ha originat una alta pressió en la descàrrega de les turbobombes d’aigua d’alimentació principal causant la seva parada, i per tant també la de la turbina i del reactor –-a l’estar la potència per sobre del 34%--, així com l’arrencada automàtica del sistema d’aigua d’alimentació auxiliar.

Notícies relacionades

Després de l’arrencada, la turbobomba d’aigua d’alimentació auxiliar s’ha disparat i ha sigut declarada inoperable, i en el moment de la parada la planta es trobava en mode 1 operant al 100%, mentre que ara es troba en mode 3, estable.

L’equip tècnic de la central ha identificat l’avaria i està procedint a la seva reparació, una parada que ha assegurat no ha tingut impacte en la seguretat de les persones ni el medi ambient.