Marxes feministes

El Constitucional manté la prohibició de les manifestacions del 8M a Madrid

1
Es llegeix en minuts

El ple del Tribunal Constitucional ha acordat mantenir la prohibició de les concentracions previstes per a aquest migdia pel Dia Internacional de la Dona a Madrid. Fonts jurídiques han informat Efe que el ple ha decidit, per unanimitat, admetre a tràmit els recursos d’empara presentats per UGT i CCOO de Madrid contra la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Madrid que prohibeix, per raons de salut, les concentracions d’aquest dia a la capital, però ha denegat la mesura cautelaríssima de suspensió immediata de la prohibició de les marxes.

Notícies relacionades

Segons els recursos presentats pels dos sindicats, la sentència «no analitza de manera concreta» la convocatòria a què s’al·ludia en el recurs, sinó que fa servir arguments de «caràcter general» per desestimar-la. 

CCOO i UGT entenen que s’han d’estudiar «un per un i cas per cas de manera separada», ja que les característiques de la concentració que tenien prevista, «amb una limitació d’assistents a 250 persones», juntament amb la presència d’un servei d’ordre i en una data i hora –dilluns a les dotze del migdia–, convertien aquest acte en «inofensiu» per a la salut pública, segons el seu criteri.