A Espanya ja se n’han notificat 613 casos

Un de cada cinc casos de Covid a Espanya ja són de la variant britànica

Un de cada cinc casos de Covid a Espanya ja són de la variant britànica
1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

A Espanya ja s’han notificat 613 casos de la variant britànica, cosa que suposa, a nivell general, el 20% dels detectats en les últimes dates, segons ha informat la ministra de sanitat, Carolina Darias, durant la seva segona compareixença en la Comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats. «A Espanya ja hi ha una gran colonització d’aquesta variant sobre el nínxol ecològic, igual com a la resta de països. No obstant, i tot i que estimem que pot suposar a nivell general el 20% dels casos confirmats, hi ha una àmplia variabilitat entre comunitats autònomes i regions», ha dit Darias.

En aquest sentit, la ministra ha recordat que s’ha confirmat la transmissibilitat més elevada d’aquesta variant i, tot i que no es disposa d’una evidència científica sòlida tot sembla indicar que pot ser més virulenta. No obstant, ha assegurat que les vacunes disponibles sí que estan mostrant una eficàcia davant aquesta variant.

Notícies relacionades

«Sabem que és més transmissible, però també sabem que les maneres d’evitar que es transmeti són els mateixes que amb la variant de Wuhan, així que les mesures de control que hi ha posades en marxa són efectives», ha asseverat Darias.

Així mateix, durant la seva compareixença a la Cambra Baixa, la ministra ha informat que a Espanya ja s’han detectat tres casos de contagi de la variant brasilera, i set de la sud-africana. Sobre aquesta última, la ministra ha recordat que a la comunitat científica la preocupa l’efecte protector que hi puguin tenir les vacunes. De fet, Pfizer ha dit que la variant sud-africana podria reduir significativament la protecció de la seva vacuna.

Temes:

Coronavirus