Eficàcia del 94,1%

Moderna assegura que la seva vacuna és efectiva contra la soca britànica i la sud-africana

La farmacèutica dels EUA admet que està desenvolupant una variant de la seva immunització només per a la soca sud-africana

Moderna assegura que la seva vacuna és efectiva contra la soca britànica i la sud-africana
2
Es llegeix en minuts

La farmacèutica Moderna va assegurar aquest dilluns que la seva vacuna contra la Covid-19, una de les primeres a obtenir aprovació mundial, «neutralitza» les variants britànica i sud-africana del virus SARS-CoV-2, segons els resultats preliminars de proves clíniques. 

La concentració d’anticossos en el cas de la variant britànica no es redueix, mentre que en el cas de la variant sud-africana és sis vegades menor, tot i que per sobre dels nivells necessaris per oferir protecció. 

Moderna treballa una vacuna per a la soca sud-africana

No obstant, la farmacèutica amb seu a Massachusetts està desenvolupant una variant de la seva vacuna només per a la soca sud-africana. 

Les variants del coronavirus analitzades per Moderna són la B.1.1.7 i la B.1.351, identificades al Regne Unit i Sud-àfrica, considerades més virulentes i contagioses que les que fins ara han sigut dominants. Moderna va detallar que aquest estudi de l’efectivitat de la seva vacuna ha sigut desenvolupat en base a mostres de sang de vuit persones que han rebut dues dosis de la seva vacuna i dues mones que han sigut immunitzades. 

L’estudi s’ha realitzat en col·laboració amb el centre d’investigació de vacunes de l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses (NIAID), part dels Instituts Nacionals de Salut (NIH) nord-americans. 

Una eficàcia del 94,1% contra el coronavirus

Moderna també va anunciar que ampliarà els seus estudis clínics de la vacuna per analitzar la resposta immunològica davant noves soques del SARS-CoV-2. La farmacèutica realitzarà anàlisis sobre la resposta a noves injeccions, a més de les dues que inicialment han demostrat una eficàcia del 94,1% contra el coronavirus. 

Així mateix, iniciarà proves clíniques d’una variant de la seva vacuna d’ARN missatger indicada específicament per a la variant sud-africana. 

«Creiem que és important ser proactius alhora que el virus evoluciona. Ens animen les noves dades, que reforcen la nostra confiança que la vacuna de la Covid-19 de Moderna hauria de protegir contra aquestes noves variants detectades», va indicar en un comunicat Stéphane Bancel, conseller delegat de Moderna. 

La variant britànica, detectada per primera vegada al setembre del 2020, es contagia amb més facilitat i les proves indiquen que és més mortífera, segons va manifestar divendres passat el primer ministre britànic, Boris Johnson, malgrat que el seu ministre de Sanitat l’ha contradit. 

La variant detectada a Sud-àfrica també s’estén més ràpid i està associada a una virulència més gran.

Pfizer afirma que la seva vacuna també protegeix

Notícies relacionades

Per la seva part, Pfizer-BioNTech va assegurar la setmana passada que la seva vacuna és efectiva amb la soca britànica del virus, segons els resultats de noves anàlisis que la farmacèutica va fer públics i que amplien els que ja va avançar la firma fa uns dies.

La farmacèutica va informar que els tests de laboratori havien demostrat que la vacuna era eficaç amb una mutació del virus, l’anomenada N501Y, trobada en les noves variants del Regne Unit i Sud-àfrica. BioNTech té previst publicar noves dades relatives a l’efectivitat de la vacuna en la soca de Sud-àfrica els pròxims dies.

Temes:

Coronavirus