Fita científica

El Regne Unit comença a immunitzar amb la vacuna d’Oxford-AstraZeneca

Un home de 82 anys ha sigut aquest dilluns la primera persona a ser vacunada amb el preparat contra la Covid-19 desenvolupat per la Universitat d’Oxford

El Regne Unit comença a immunitzar amb la vacuna d’Oxford-AstraZeneca
1
Es llegeix en minuts

Un home de 82 anys ha sigut aquest dilluns la primera persona al Regne Unit a ser vacunada amb el preparat contra la Covid-19 desenvolupat per la Universitat d’Oxford i la farmacèutica AstraZeneca, després que els reguladors ho aprovessin el desembre passat, ha informat la Sanitat britànica.

Brian Pinker, de 82 anys i que està en el grup de risc al necessitar diàlisi, ha sigut vacunat aquest matí a l’Hospital Universitari d’Oxford, ha afegit la Sanitat (NHS, en anglès).

«Estic molt content de rebre avui la vacuna contra la Covid i realment orgullós que sigui una de la creades a Oxford. Les infermeres, metges i el personal mèdic han estat tots avui fantàstics i tinc ganes de celebrar el meu 48è aniversari de casament amb la meva dona Shirley a finals d’any», ha assenyalat Pinker en un comunicat.

Els reguladors del Regne Unit van aprovar el 30 de desembre passat l’antídot d’Oxford/AstraZeneca, una vegada analitzades totes les dades que havien aportat els investigadors d’Oxford.

A més de la vacuna d’Oxford/AstraZeneca, considerada segura i efectiva, el país està vacunant amb la de Pfizer/BioNTech. 

El Regne Unit ja té compromeses cent milions de dosis del preparat d’Oxford/AstraZeneca, que permetrà vacunar 50 milions de persones, ja que es necessiten dues dosis.

El Regne Unit va registrar diumenge 54.990 nous casos de coronavirus i 454 morts, segons dades oficials.

La vacunació de la població britànica s’incrementarà en les pròximes setmanes, en moments en què es registra un inquietant augment dels contagis, que les autoritats relacionen amb una nova variant del coronavirus que s’estén amb més rapidesa. 

El ministre de Sanitat, Matt Hancock, ha tuitejat aquest dilluns que la vacunació amb el preparat d’Oxford/AstraZeneca suposa un «pas vital» en la lluita contra el coronavirus i una «missió nacional».

Notícies relacionades

La vacuna d’Oxford/AstraZeneca és més fàcil d’emmagatzemar ja que es pot mantenir en una nevera normal, com la vacuna contra la grip, mentre que la de Pfizer/BioNTech necessita conservar-se en una temperatura de 70 graus centígrads sota zero.

El Regne Unit va començar el 8 de desembre passat amb el pla d’immunització quan Margaret Keenan, de 91 anys, es va convertir en la primera persona del país i el món a rebre el preparat de Pfizer/BioNTech.