Retards en el pla de vacunació

Catalunya només ha posat 6.000 de les 60.000 vacunes contra la Covid-19 que li han arribat

Salut admet a TV-3 que problemes logístics han provocat que el ritme de vacunació no sigui el previst inicialment

Catalunya només ha posat 6.000 de les 60.000 vacunes contra la Covid-19 que li han arribat
2
Es llegeix en minuts

Catalunya només ha posat a data d’avui, 3 de gener, 6.000 de la primera remesa de 60.000 vacunes de Pfizer-BioNTech que els ha arribat. La Conselleria de Salut ha admès a TV-3 «problemes logístics i dificultats en els tràmits» han provocat que el ritme de vacunació no sigui el previst inicialment. La idea del departament que dirigeix Alba Vergés era que en les dues primeres setmanes de campanya de vacunació s’hagués subministrat l’injectable a 104.000 persones, una cosa difícil de complir ara. Aquest diumenge es compleix una setmana de l’inici de la campanya de vacunació.

El diumenge 27 de desembre va arribar a Catalunya un primer enviament de 1.595 dosis, que es van repartir en residències d’avis. Dimecres, després d’un problema logístic de Pfizer, va arribar la primera remesa de 60.000 vacunes. El pla de la farmacèutica és entregar 60.000 injectables cada setmana.

Segons ha informat TV-3, Salut ha atribuït aquest retard al fet que algunes neveres que transportaven les vacunes van quedar atrapades al túnel de Calais durant el tancament fronterer amb el Regne Unit. A més, afegeixen les fonts de Salut citades per la televisió catalana, els tràmits per donar el consentiment per ser vacunat són lents. Un altre factor és que l’inici de la campanya de vacunació ha coincidit amb les festivitats nadalenques, cosa que ha provocat que no tots els equips sanitaris estiguessin al complet i operatius. L’1 de gener, per exemple, només es van vacunar 2 persones.

Notícies relacionades

Salut confia a superar aquests problemes i incrementar el ritme de vacunació.

Aquestes explicacions no han convençut gaire a les xarxes. @Coronadades, un dels usuaris de Twitter especialitzats en dades de la pandèmia, demanava a Salut una «explicació pública urgent» sobre el pla de vacunació».