Inici de la campanya de vacunació

Josefa Pérez, de 89 anys, la primera vacunada contra la Covid-19 a Catalunya

  • Catalunya comença la campanya de vacunació amb el repartiment de les primeres 1.595 dosis

  • La residència Feixa Llarga de l’Hospitalet de Llobregat ha sigut el primer centre a rebre la vacuna

1
Es llegeix en minuts
Valentina Raffio
Valentina Raffio

Periodista.

Especialista en ciència, salut i medi ambient.

Ubicada/t a Barcelona.

ver +

Les primeres vacunes contra la Covid-19 ja estan aquí. Josefa Pérez, gallega de 89 anys i resident del centre Feixa Llarga de l’Hospitalet de Llobregat, és la primera dona vacunada a Catalunya. Al seu costat, Conchita Barbeta, la directora de la residència, la va acompanyar en aquest moment històric. 

Notícies relacionades

La campanya de vacunació va arrencar aquest diumenge amb el repartiment dels 10.000 primers vials de la vacuna de Pfizer i BioNTech. A Catalunya, les primeres 1.595 dosis es van repartir entre nou residències públiques del territori, una per cada regió sanitària. Es tracta dels centres de Feixa Llarga de l’Hospitalet de Llobregat, Mil·lenari Ciutat Vella de Barcelona, el Centre de Gent Gran de Sabadell, la Residència Creu de Palau de Girona, la Nostra Senyora de Ribera de l’Alt Pirineu, la Balàfia 1 de Lleida, la Residència la Mercè de Tarragona, la Natzaret de Terres de l’Ebre i la Fonts de Capellans de la regió de Catalunya Central. 

A partir de dilluns es preveu l’arribada de carregaments setmanals amb unes 350.000 dosis cada un. Catalunya rebrà una mitjana de 60.000 vials per setmana. La Generalitat espera repartir 12 milions de dosis al llarg del 2021; amb unes 700.000 només en la primera etapa, enfocada a protegir els col·lectius més vulnerables. L’objectiu final és arribar a entre el 70% i el 80% de la població; el llindar necessari per forjar una immunitat de grup davant el virus.