Nota del ministeri públic

La fiscalia obre diligències per possible homicidi imprudent a la residència de Tremp

Tremp  Pallars Jussa  Lleida 14 10 2020 Foto Jordi V  Pou

Tremp Pallars Jussa Lleida 14 10 2020 Foto Jordi V Pou / Foto JordiV Pou

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Fiscalia Provincial de Lleida ha obert diligències d’investigació penal pel presumpte homicidi per imprudència de 61 avis a la residència de la Fundació Fiella de Tremp (Lleida) per Covid-19.

Segons ha informat la fiscalia aquest dimarts en un comunicat, en els informes que havia sol·licitat a les administracions «apareix que en aquesta residència s’han produït 60 defuncions [la 61a víctima es va registrar després del comunicat] per Covid-19 dels 150 residents, cosa que suposa el 37,5% del total d’avis que acollia el centre».

La Fiscalia de Lleida ha assegurat que aquesta xifra és «totalment extraordinària en relació amb l’ocorregut en altres residències i que pot ser indici de disfuncions greus en el seu funcionament» i ha afegit que, a més, 42 treballadors d’un total de 65 han resultat contagiats.

Possible delicte contra la seguretat a la feina

Ha precisat que en aquests informes es comuniquen «importants dèficits organitzatius que constitueixen indici de possibles delictes d’homicidi per imprudència i contra la seguretat a la feina».

Notícies relacionades

Amb aquests arguments, la fiscalia ha precisat que aquest dimarts s’han incoat diligències d’investigació penal «per esbrinar les possibles responsabilitats de la direcció del centre.

La Fiscalia de Lleida va rebre aquest dilluns l’informe que havia sol·licitat a la Conselleria de Salut sobre el compliment de protocols el 9 de desembre.