Crisi sanitària

La Fiscalia obre una investigació per les morts de la residència de Tremp

  • Vol esbrinar si es van complir els protocols davant el brot de coronavirus al geriàtric, on han mort ja 42 persones
Tremp  Pallars Jussa  Lleida  01-12-2020    La residencia geriatrica de Tremp (Fundacio Fiella-Sant Hospital de Tremp) ha sofert un brot important de COVID19 amb moltes defuncions      Tresllat en ambulancia d un dels residents a l hospital     Foto  Jordi V  Pou

Tremp Pallars Jussa Lleida 01-12-2020 La residencia geriatrica de Tremp (Fundacio Fiella-Sant Hospital de Tremp) ha sofert un brot important de COVID19 amb moltes defuncions Tresllat en ambulancia d un dels residents a l hospital Foto Jordi V Pou / Foto Jordi V Pou

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Fiscalia de Lleida ha obert una investigació d’oficiper esbrinar si es van complir o no els protocols davant el brot de coronavirus que de momentha causat 42 mortsa la residència de Tremp. El ministeri públic demanarà aquesta setmana documentació a la Conselleria de Salut per acreditar el procés d’actuació del centre. De moment, no consta que cap família hagi denunciat els fets ni els Mossos ni penalment a la justícia.

Notícies relacionades

Actualment a la residència de la capital del Pallars Jussà hi ha 92 residents i 42 treballadors amb Covid-19, segons Salut.

Des del 28 de novembre, el centre està gestionat perGestió de Serveis Sanitaris (GSS), després que la setmana anterior els casos s’elevessin de 57 a 150 i es decidís intervenir la residència. Ara aquesta funciona com un hospital, amb tres torns de metges i infermeres.