Tots els països de la UE en començaran a vacunar contra la Covid-19 a partir del diumenge 27 de desembre

Així ho ha confirmat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen

28 11 2020 Coronavirus - Moderna solicita oficialmente la autorizacion de emergencia para su vacuna contra la COVID-19 en EEUU     La companyia Moderna ha sol licitat oficialment aquest dilluns a l Agencia de Medicaments i Aliments (FDA  en angles) dels Estats Units l autoritzacio d emergencia de la seva vacuna contra el coronavirus per comencar-la a distribuir  i esdevindra  aixi  la segona que ho fa despres de Pfizer     POLITICA   DAVID TALUKDAR   ZUMA PRESS   CONTACTOPHOTO

28 11 2020 Coronavirus - Moderna solicita oficialmente la autorizacion de emergencia para su vacuna contra la COVID-19 en EEUU La companyia Moderna ha sol licitat oficialment aquest dilluns a l Agencia de Medicaments i Aliments (FDA en angles) dels Estats Units l autoritzacio d emergencia de la seva vacuna contra el coronavirus per comencar-la a distribuir i esdevindra aixi la segona que ho fa despres de Pfizer POLITICA DAVID TALUKDAR ZUMA PRESS CONTACTOPHOTO / DAVID TALUKDAR ZUMA PRESS CO

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

Els Vint-i-set països de la Unió Europea començaran a vacunar la seva població contra el coronavirus a partir del pròxim diumenge 27 de desembre. Així ho ha confirmat aquest dijous la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, poc després que el ministre de Sanitat d’Alemanya, Jens Spahn, avancés la notícia.

En un missatge a Twitter, acompanyat d’un vídeo sobre la campanya de vacunació a la UE, Von der Leyen anuncia que «els dies 27, 28 i 29 de desembre la vacunació començarà a tota la Unió Europea». «Protegim junts els nostres ciutadans. Som més forts junts», afegeix el missatge en al·lusió al fet que la vacunació començarà simultàniament a tots els països de la Unió.

Notícies relacionades

Poc abans de l’anunci de Von der Leyen, avançava la notícia el ministre de Sanitat d’Alemanya. «A Alemanya començarem, si el vistiplau arriba segons el planejat, el 27 de desembre. La resta de països de la UE volen poder començar el dia 27», ha afirmat després d’una reunió virtual amb la cancellera, Angela Merkel, i amb la direcció de BioNTech, responsable de la vacuna juntament amb Pfizer. Com a país membre de la UE, Alemanya està obligada a esperar l’aprovació de la vacuna de Pfizer-BioNTech per part de l’Agència Europea del Medicament (EMA per les seves sigles en anglès). Aquest organisme preveu aprovar l’injectable el 21 de desembre.

Fonts oficials de la UE van apuntar dimecres que els Vint-i-set donarien el seu vistiplau definitiu a la vacuna el 23 de desembre, després del pronunciament de l’EMA.