Illa afirma que la vacunació de Covid començarà al gener i no serà obligatòria

Recolza la desescalada a Catalunya a partir de dilluns però demana «prudència»

undefined55747462 banda aceh  indonesia   04 11 2020   a nurse prepares a vacc201111160548

undefined55747462 banda aceh indonesia 04 11 2020 a nurse prepares a vacc201111160548 / HOTLI SIMANJUNTAK

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que el pla de vacunació contra la Covid-19 començarà el gener del 2021 no serà de caràcter obligatori per a tota la població: «Els experts recomanen que no sigui obligatòria perquè podria ser contraproduent».

En una entrevista aquest dissabte a RAC-1, Illa ha defensat que ja existeix un alt nivell de conscienciació per part de la ciutadania que permetrà que la vacuna tingui bona acollida per part de la població, cosa que «ja serà suficient».

Segons Illa, el pla de vacunació començarà a principis del 2021 i la intenció és «tenir la majoria de la població immunitzada» entre els mesos de maig i juliol del mateix any.

En vista d’aquesta situació, ha afirmat que el sistema sanitari «està preparat i en condicions» per garantir l’accés de la vacuna, i ha destacat que actualment hi ha 13.000 punts de vacunació al territori espanyol i que en anteriors ocasions s’ha pogut vacunar de la grip més de 14 milions de persones en 9 setmanes.

Estratègia europea de vacunació

El ministre ha afirmat que s’està impulsat una estratègia de vacunació a nivell europeu que permetrà que es distribueixin a tots els països de manera equitativa i seguint els mateixos tempos: «És un exercici de coordinació notable».

Ha destacat l’efectivitat de les vacunes Pfizer, BioNTech i Moderna: «Són les dues que presenten una tecnologia innovadora que han donat resultats que han sorprès els experts».

Notícies relacionades

En relació amb la desescalada a Catalunya a partir del dilluns 23 de novembre, ha defensat que l’aixecament de restriccions de manera progressiva és prudent, tot i que ha demanat responsabilitat ciutadana: «Hem d’anar amb molta prudència per evitar prendre mesures que ningú voldria».

En aquest sentit, ha cridat a la ciutadania a mantenir «la guàrdia alta» i a continuar complint les mesures sanitàries per frenar els contagis de Covid-19 i per evitar una relaxació que suposi un repunt de casos.