ONADA DE MANIFESTACIONS

Catalunya es mobilitza contra les restriccions de la desescalada

Diferents sectors econòmics protesten al carrer per les mesures imposades pel Govern per pal·liar els efectes de la segona onada de la pandèmia de la Covid-19

zentauroepp55912575 concentraci n de directores y profesores de escuelas de m si201118170811

zentauroepp55912575 concentraci n de directores y profesores de escuelas de m si201118170811 / David Zorrakino

2
Es llegeix en minuts
Laura Cañabate

Una onada de manifestacions han omplert els carrers d’algunes localitats de Catalunya durant el matí d’aquest dimecres.

Notícies relacionades

Molts ciutadans i empresaris de diferents sectors econòmics han volgut mostrar el seu desacord davant les mesures imposades pel Govern, com el tancament de bars i restaurants o la suspensió d’actes culturals per pal·liar els efectes de la segona onada de la pandèmia, i han sortit al carrer per fer-se sentir. 

La situació d’incertesa  en els plans de desescalada, que començarà a partir del pròxim dia 23, han omplert els carrers de Lleida Barcelona, que han sigut els dos punts encarregats d’acollir les manifestacions.

Marxa lenta de l’hostaleria a Lleida

Més de 155 vehicles han participat en una marxa lenta convocada per l’‘Hostaler de Lleida’ amb el lema ‘SOS. Economia de Lleida!’. Un total de 22 associacions i entitats empresarials de Lleida s’han sumat a la manifestació .

Escoles de música a la plaça de Sant Jaume

La plaça de Sant Jaume de Barcelona ha acollit aquest dimecres al matí una manifestació silenciosa convocada per Emipac –Escoles de Música d’Iniciativa Privada Associades de Catalunya–, expressant la seva disconformitat contra la prolongació del tancament de les escoles de música privades.

Agències de viatges

En una manifestació també convocada a la plaça de Sant Jaume, els propietaris i empresaris d’agències de viatges han reclamat els seus drets. Després de més de vuit mesos aturats, les agències són un dels sectors més paralitzats i afectats per la pandèmia.

Restaurants del barri de Gràcia

Penjats –de manera simbòlica– s’han presentat a la plaça de la Vila de Gràcia els propietaris de bars i restaurants afectats pel tancament del sector de l’hosteleria a causa de la Covid-19. La manifestació de l’Associació de Bars i Restaurants de Gràcia reclama les terrasses excepcionals que demana el Govern, ja que molts tenen locals petits, ubicats en carrers estrets en els quals és impossible muntar una terrassa.