setge al patogen
Vilassar de Mar, Sant Pere de Ribes i Sitges, a punt de sortir de la zona de risc
Els tres municipis de Barcelona estan gairebé per sota dels 100 punts de risc de rebrot (EPG) i, per tant, deixen d'estar en risc alt de creixement potencial de l'epidèmia de coronavirus

Terrazas abiertas en una céntrica calle de Sitges, el pasado 15 de agosto al anochecer. /
Els municipis de Vilassar de Mar, Sant Pere de Ribes i Sitges, tots tres a la província de Barcelona, estan a punt de baixar dels 100 punts de risc de rebrot (EPG) i, per tant, de deixar d’estar en risc alt de creixement potencial de l’epidèmia de coronavirus.
Segons dades del Departament de Salut obtingudes per Efe, Vilassar de Mar, amb 21.066 habitants, es troba avui amb un EPG de tan sols 105 punts, i amb un índex de velocitat de propagació del virus (Rt) de tot just un 0,50, per la qual cosa probablement demà baixarà dels 100 punts d’EPG, que és la barrera que indica el risc alt i passarà a ser moderat o fins i tot baix (menys de 30).
Una altra població que aviat abandonarà el risc alt de rebrot de SARS-CoV-2 en aquesta segona onada és Sant Pere de Ribes –30.368 habitants–, que té un EPG de 141 i una Rt de 0,52, per la qual cosa també és probable que demà deixi d’estar en vermell i passi a un nivell moderat.
La tercera població catalana de més de 20.000 habitants que s’acosta a l’objectiu de baixar de 100 punts en l’EPG és Sitges –27.123 habitants–, que avui té un risc de rebrot de 175 i una velocitat de contagi de 0,71, és a dir, que cada 100 infectats en contagien 71.
Probablement, si no sorgeix cap brot, seran els tres municipis que abans baixaran la corba de la segona onada i tornaran a situar-se en zona de risc moderat o baix, ja que la resta de poblacions de més de 20.000 habitants encara estan per sobre dels 200 punts EPG, i fins i tot una, Puigcerdà (Girona), supera els 1.360.
El risc de rebrot o índex de creixement potencial (EPG) es calcula multiplicant la velocitat de reproducció (Rt) mitjana dels últims 7 dies per la incidència acumulada (IA) de casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Guerra a Ucraïna Trump es limita a amenaçar Rússia amb aranzels mentre rearma Ucraïna
- Comissió Bilateral Estat-Generalitat ERC veu insuficient el nou finançament: "La música sona bé, però les concrecions són mínimes"
- Finançament autonòmic Andalusia esclata contra l’acord de finançament amb Catalunya i el Govern li ofereix acollir-se al mateix model
- Successos La investigació de l’incendi de Paüls apunta a l’acció humana com a causa: negligència o provocat
- Estudi científic ¿Per què algunes persones necessiten posposar més vegades el despertador? La ciència té una resposta (i afecta més les dones)