rastrejos massius

Burgos no tindrà reunions de més de tres persones per la Covid

La Junta de Castella i Lleó adoptarà mesures més restrictives a la capital burgalesa

zentauroepp55515023 un agente de la polic a local realiza controles de movilidad201021215548

zentauroepp55515023 un agente de la polic a local realiza controles de movilidad201021215548 / Tomas Alonso

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Junta de Castella i Lleó adoptarà mesures més restrictives a la capital burgalesa, com reunions limitades a tres persones no convivents en tots els àmbits, davant l’augment «molt preocupant» de casos, amb una incidència superior als 900 casos per 100.000 habitants.

Així ho ha anunciat en roda de premsa després del consell de Govern autonòmic el vicepresident de la Junta, Francisco Igea, que també ha detallat que es desenvoluparà un rastreig massiu amb tests d’antígens de segona generació en aquesta ciutat, com a San Andrés del Rabanedo (Lleó).

La capital burgalesa està en una situació «molt preocupant», amb una incidència acumulada per sobre de 900 casos per 100.000, que podria arribar a 1.800 per 100.000 en catorze dies si segueix així, al contrari que gran part de la comunitat, que registra un lleu descens en la incidència, ha manifestat el també portaveu de l’Executiu autonòmic.

Notícies relacionades

Juntament amb aquestes circumstàncies, el vicepresident de la Junta ha justificat l’adopció de noves mesures a Burgos per la situació assistencial de l’hospital de la capital, que inclou derivar intervencions quirúrgiques a centres privats.

Les reunions es restringiran fins a màxim de tres persones no convivents en qualsevol àmbit, ha expressat Igea, que ha precisat que les noves actuacions també inclouran l’augment de mesures restrictives, que es publicaran en les pròximes hores, dels aforaments per a les celebracions religioses i civils. També les noves mesures comprendran l’increment dels punts de presa d’aigües residuals, ha remarcat.

Temes:

Burgos