EN EL BOE

Publicada la pròrroga de l'estat d'alarma fins al 9 de maig amb la compareixença de Sánchez cada dos mesos

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, sol·licitarà la seva compareixença davant la Comissió de Sanitat i Consum del Congrés dels Diputats amb periodicitat mensual

El text manté la vigència de la limitació de la llibertat de circulació de persones en horari nocturn sempre que així ho decideixin les comunitats autònomes

zentauroepp55731904 sanchez201104091150

zentauroepp55731904 sanchez201104091150 / Dani Duch La Vanguardia

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Butlletí Oficial de l’Estat d’aquest dimecres publica la pròrroga de l’estat d’alarma des del 9 de novembre fins al pròxim 9 de maig, sense perjudici que la durada pugui escurçar-se dos mesos si així ho permeten els indicadors sanitaris.

El text assenyala que el president del Govern, Pedro Sánchez, sol·licitarà la seva compareixença davant el Ple del Congrés dels Diputats, cada dos mesos per donar compte de les dades i gestions del Govern d’Espanya en relació amb l’aplicació de l’estat d’alarma.

Per la seva banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, sol·licitarà la seva compareixença davant la Comissió de Sanitat i Consum del Congrés dels Diputats amb periodicitat mensual per explicar la tasca del seu departament.

Així mateix, el reial decret també manté la vigència de la limitació de la llibertat de circulació de persones en horari nocturn sempre que així ho decideixin les comunitats autònomes, que són l’autoritat competent delegada.

Les mesures relacionades amb la restricció a la mobilitat entre comunitats autònomes també recauen en els presidents autonòmics, que hauran d’informar prèviament el Ministeri de Sanitat. A més, es recalca que la durada de la mesura no podrà ser inferior a set dies naturals, tot i que la Comunitat de Madrid va reduir aquest termini.

El text justifica la durada d’aquesta pròrroga en la tendència ascendent en el nombre de casos, l’evolució esperada en els pròxims mesos, amb un clima adversa que redueix la possibilitat d’exercir activitats en espais oberts, i la situació de possible sobrecàrrega del sistema assistencial, que podria arribar fins a ben entrada la primavera.

Notícies relacionades

«Es considera necessari i proporcionat estendre l’aplicació de mesures que han demostrat ser eficaces per reduir situacions de risc de transmissió i frenar els contagis [...] durant un període de sis mesos, a l’estimar que aquest termini de temps ofereix la màxima seguretat possible per poder protegir adequadament la salut de la població amb la informació disponible en aquests moments», recorda.

En qualsevol cas, transcorreguts quatre mesos de vigència d’aquesta pròrroga, la conferència de presidents autonòmics podrà formular al Govern una proposta d’aixecament de l’estat d’alarma, previ acord favorable del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut en vista de l’evolució dels indicadors, sanitaris epidemiològics, socials i econòmics.