Es provarà a l'Argentina

Llum verda a la primera vacuna espanyola contra la Covid per a un assaig internacional

Està desenvolupada per un investigador de l'Hospital Germans Trias i Pujol i fabricada per la farmacèutica Archivel Farma

FILE PHOTO: A doctor prepares a syringe as part of the start of the seasonal influenza vaccination campaign in Nice, France October 24, 2017.   REUTERS/Eric Gaillard/File Photo

FILE PHOTO: A doctor prepares a syringe as part of the start of the seasonal influenza vaccination campaign in Nice, France October 24, 2017. REUTERS/Eric Gaillard/File Photo / Eric Gaillard (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Efe

La vacuna RUTI contra la Covid-19, desenvolupada per un investigador de l’Hospital Germans Trias i Pujol i fabricada per la farmacèutica Archivel Farma, és la primera espanyola en rebre l’autorització per realitzar un assaig clínic internacional, que es portarà a terme a l’Argentina.

Notícies relacionades

Tal com ha informat la companyia, la vacuna, inicialment dissenyada contra la tuberculosi, es preveu eficaç també contra altres infeccions víriques com el coronavirus, per la qual cosa ha rebut l’aprovació de l’Administració Nacional de Medicaments, Aliments i Tecnologia Mèdica (ANMAT) de l’Argentina per realitzar un assaig clínic.

Es tracta d’un estudi de doble cec amb placebo, de nou mesos de durada, per avaluar l’eficàcia de la vacuna RUTI en la prevenció de la infecció i la disminució de la mortalitat per SARS-CoV-2 en el personal sanitari.