SISTEMA DE RASTREIG
Radar Covid a Catalunya: ¿Com funciona l''app' de rastreig del coronavirus?
L'aplicació a Catalunya ja està en funcionament i es pot descarregar per a Android i iOS
Detecta les persones que han estat amb una persones contagiada a menys de dos metres i durant més de 15 minuts

radar-covid-app
Catalunya ja ha posat en marxa l’aplicació Radar Covid, un sistema de rastreig de casos de contagis de coronavirus ja actiu a la resta d’Espanya. L’aplicació té un funcionament molt simple. Una vegada descarregada detecta les persones que han estat amb l’usuari a menys de dos metres i durant més de 15 minuts.
¿Com funciona l’app?
Si descarreguem Radar Covid, el nostre ‘smartphone’ detectarà altres dispositius o terminals que també s’hagin baixat l’aplicació. Si els seus amos han donat positiu en Covid-19 se’ns notificarà que hem estat a prop d’ells. La primera pantalla que apareix al descarregar-se l’aplicació és una explicación de Radar Covid. Ens dona la benvinguda i deixa clar que està en fase pilot. Avisa també que les possibles alertes que rebem seran simulades.
¿Està garantida la meva privacitat si em descarrego l’‘app’?
Utilitza un model descentralitzat, basat en el protocol Decentralized Privacy-Preserving Proximity Tracing (DP-3T), el més respectuós amb la privacitat de l’usuari. Quan una persona dona positiu en el test de Covid-19 i ho autoritza, s’envien al servidor només els identificadors que ell ha emès i no els que ha detectat d’altres mòbils pròxims, a diferència del model centralitzat que ho envia tot. És a dir, la confrontació de dades i anàlisi de risc es porta a terme al mòbil de l’usuari i no al servidor. Es tracta d’una ‘app’ gratuïta i anònima. No revela ni la teva identitat ni la del terminal.
¿Com es rastregen els possibles contagis?
Notícies relacionadesDesprés d’acceptar la política de privacitat cal activar el Bluetooth i el sistema de notificacions d’exposició a Covid-19 creat per Apple i Google per al rastreig de contactes. El normal a partir d’aquest moment és que ens avisin si hem estat a prop d’algú amb Covid.
Si no hi ha alertes, la part superior de la pantalla serà en verd amb el missatge exposició baixa. Al polsar-lo, s’actualitza la data i ens dona recomanacions. A la part intermèdia de la pantalla se’ns permet activar o desactivar l’aplicació i en la inferior, comunicar un cas positiu de coronavirus.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Guerra a Ucraïna Trump es limita a amenaçar Rússia amb aranzels mentre rearma Ucraïna
- Comissió Bilateral Estat-Generalitat ERC veu insuficient el nou finançament: "La música sona bé, però les concrecions són mínimes"
- Finançament autonòmic Andalusia esclata contra l’acord de finançament amb Catalunya i el Govern li ofereix acollir-se al mateix model
- Successos La investigació de l’incendi de Paüls apunta a l’acció humana com a causa: negligència o provocat
- Estudi científic ¿Per què algunes persones necessiten posposar més vegades el despertador? La ciència té una resposta (i afecta més les dones)