a la nit

Castella i Lleó tindrà toc de queda des d'aquest dissabte amb el suport del Govern central

Alfonso Fernández Mañueco anuncia aquesta mesura «dràstica» donada la situació de transmissió comunitària de Covid-19 a la Comunitat

els responsables jurídics del Govern regional analitzen les fórmules per establir aquesta limitació a la mobilitat i reduir els contagis

El ministro de Sanidad, Salvador Illa (i), y el presidente de la Junta de Castilla y León, Alfonso Fernández Mañueco, posan en una fotografía a su llegada a una reunión programada entre ambos en Valladolid, Castilla y León, (España), a 23 de octubre de 2020. La reunión, programada para analizar la situación de la pandemia en Castilla y León, finalizará con una rueda de prensa programada ante los medios.

El ministro de Sanidad, Salvador Illa (i), y el presidente de la Junta de Castilla y León, Alfonso Fernández Mañueco, posan en una fotografía a su llegada a una reunión programada entre ambos en Valladolid, Castilla y León, (España), a 23 de octubre de 2020. La reunión, programada para analizar la situación de la pandemia en Castilla y León, finalizará con una rueda de prensa programada ante los medios. / Photogenic/Pablo Requejo (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, ha anunciat aquest divendres després de reunir-se amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que la Comunitat tindrà toc de queda des de demà, una mesura «dràstica» donada la situació de transmissió comunitària de Covid-19 a la Comunitat i que compta amb el recolzament del Govern central.

Després de la trobada entre els dos dirigents que ha tingut lloc a la seu de la Presidència de la Junta de Castella i Lleó, Mañueco ha detallat que durant la jornada d’aquest divendres els responsables jurídics del Govern regional analitzen les fórmules per establir a la Comunitat aquesta limitació de la mobilitat nocturna.

Així, Mañueco no ha pogut detallar de moment l’horari en el qual s’aplicaria aquest toc de queda que, com ha explicat, faria que decaiguessin els confinaments perimetrals en tota la Comunitat.

Aquesta limitació suposaria, com ha avançat el president, que cap ciutadà, llevat que sigui per circumstàncies especials en l’àmbit personal o per feina, pugui circular pel carrer en una determinada franja horària, una cosa que, segons el parer de Mañueco, és «imprescindible» donada la situació.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el ministre de Sanitat ha recolzat la decisió de la Comunitat d’establir aquesta limitació de la mobilitat durant la nit i ha defensat que s’estan prenent «mesures dràstiques» per reduir la corba de contagis.

«S’està actuant de manera contundent, amb determinació, aquestes mesures compten amb el recolzament del Govern i són proporcionades a la situació epidemiològica, si avancem amb aquestes mesures n’evitarem d’altres de més dràstiques com les que es van produir els mesos de març o abril», ha manifestat.