temor del virus

Castella i Lleó demana el toc de queda tenint en compte les previsions «dramàtiques»

El vicepresident de la Junta ha assegurat que la situació a la comunitat és «francament preocupant» i que les xifres apunten la possibilitat que es pugui provocar de nou un «col·lapse sanitari»

zentauroepp53238055 coronavirus crdoba200815160658

zentauroepp53238055 coronavirus crdoba200815160658 / Rafa Alcaide

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Francisco Igea, ha anunciat aquest dijous que des de l’Executiu regional s’ha remès una carta al president del Govern, Pedro Sánchez, per sol·licitar l’establiment del toc de queda com una de les mesures restrictives que s’han d’aprovar aquesta tarda en el Consell Interterritorial de Salut i davant les previsions «dramàtiques» per a les pròximes setmanes.

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Igea ha assegurat que la situació en la comunitat és «francament preocupant» i que les xifres apunten la possibilitat que es pugui provocar de nou un «col·lapse sanitari». «No prendre mesures en aquest moment seria una irresponsabilitat», ha defensat el vicepresident.

Així, ha insistit que la Junta de Castella i Lleó ha assumit «en tot moment» la seva responsabilitat amb mesures de restricció destinades a la contenció en la transmissió del virus. «La Junta ha assumit totes i cada una de les seves responsabilitats», ha afirmat, i després ha lamentat que, dins de les seves competències, des de la comunitat «no es pot anar més enllà».

«La vida de desenes de milers d’espanyols està en joc i és el moment de prendre decisions per més dràstiques o dures que siguin», ha defensat Igea, que ha reclamat l’adopció de mesures a través d’un acord entre Govern i autonomies, no obstant, ha demanat que si no hi ha acord «el Govern ha d’exercir la seva responsabilitat».

«Ha arribat el moment de deixar de discutir i de passar la pilota dels uns a als altres, no entrarem en aquesta polèmica, el Govern de la nació ha de prendre les mesures necessàries per preservar la vida, la salut i la hisenda de milers d’espanyols, no es pot esperar un sol dia més», ha conclòs Igea.

Notícies relacionades

Finalment, el vicepresident de la Junta ha apuntat que la corba de contagis creix i les previsions apunten una «situació dramàtica en les pròximes setmanes».