Durant 15 dies

La Rioja, també confinada a partir de divendres

També es tancaran els establiments a les 21 hores, menys les farmàcies, supermercats i locals de servei de menjar a domicili

rioja / periodico

1
Es llegeix en minuts

El Govern de La Rioja ha decretat el confinament perimetral de tota la comunitat, tret dels desplaçaments per acudir al centre laboral, per qüestions acadèmiques, sanitàries o atendre persones dependents, des del pròxim divendres dia 23 i fins al 7 de novembre. El tancament perimetral no impedirà el pas per territori de La Rioja de la Volta Ciclista a Espanya, previst els dies 23 i 28, que es realitzarà sense públic i sota paràmetres d’un estricte control davant la pandèmia de la Covid-19.

També es tancaran els establiments a les 21 hores, menys farmàcies, supermercats i locals de servei de menjar a domicili, segons ha explicat la presidenta de l’Executiu regional, Concha Andreu, que ha comparegut aquest dimecres en una roda informativa, després de la reunió setmanal ordinària del Consell de Govern. 

La Rioja té 1.296 casos actius de Covid-19, 27 més que en l’última jornada; hi ha 133 persones ingressades en centres hospitalaris (111 en planta i 22 en l’uci), que en són 21 més, i 35 brots actius, amb tres de nous, que tots tenen origen familiar. 

Notícies relacionades

Andreu confia que les limitacions horàries i d’aforament acordades resultin suficients per contenir la tendència que està tenint la pandèmia a La Rioja, que ha qualificat de «preocupant».

L’anunci se suma al del Govern d’Aragó, que ha anunciat el confinament perimetral de les ciutats de Saragossa, Osca i Terol a partir d’aquest dijous a les 00.00 hores, amb l’objectiu de frenar la propagació del coronavirus. A més, el conjunt de la comunitat autònoma passarà a nivell d’alerta 3 a partir d’aquest dilluns.