campanya crucial

Vacuna de la grip a Catalunya: ¿com puc demanar cita prèvia i on cal anar?

La Conselleria de Salut ha habilitat 635 espais (centres cívics, biblioteques, pavellons poliesportius) a tot el territori català per poder vacunar de la grip

BRA100. Brasilia (BRASIL), 14/02/2017. Una persona se vacuna contra la fiebre amarilla hoy, martes 14 de febrero de 2017, en una clínica en Brasilia (Brasil). Este año, Brasil ha tenido 234 casos confirmados de fiebre amarilla y 79 muertes por la enfermedad, según un informe publicado el lunes por el Ministerio de Salud. Del total de muertes, 69 ocurrieron en Minas Gerais, el estado más afectado desde el principio el brote. El virus de la fiebre amarilla se transmite por mosquitos Haemagogus y Sabethes. EFE/Joédson Alves

BRA100. Brasilia (BRASIL), 14/02/2017. Una persona se vacuna contra la fiebre amarilla hoy, martes 14 de febrero de 2017, en una clínica en Brasilia (Brasil). Este año, Brasil ha tenido 234 casos confirmados de fiebre amarilla y 79 muertes por la enfermedad, según un informe publicado el lunes por el Ministerio de Salud. Del total de muertes, 69 ocurrieron en Minas Gerais, el estado más afectado desde el principio el brote. El virus de la fiebre amarilla se transmite por mosquitos Haemagogus y Sabethes. EFE/Joédson Alves / Joédson Alves (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez

La Conselleria de Salut ha habilitat 635 espais (centres cívics, biblioteques, pavellons poliesportius) a tot el territori català per poder vacunar de la grip. L’objectiu és, en col·laboració amb els diferents ajuntaments, treure la campanya de la grip, que va arrencar aquest dijous dels centres d’atenció primària (CAP), com ja havia avançat EL PERIÓDICO, per oferir «espais segurs» i alliberar aquests centres de pressió assistencial. 

Aquests nous espais estan destinats a aquells centres de salut sense possibilitat d’oferir un doble circuit. És el personal d’infermeria dels centres de salut el que està vacunant.

 Aquest divendres Salut i l’Ajuntament de Barcelona donaran a conèixer els espais municipals on es desenvoluparà la campanya de la grip a la capital catalana. 

¿Com sabré on anar a vacunar-me?

Molts CAP (no tots) tindran un espai annex habilitat per poder desenvolupar la campanya de la grip. Per saber on se li administrarà la vacuna, l’usuari haurà de trucar al seu centre de salut i preguntar. Allà li donaran dia i hora, i li indicaran el lloc. La Conselleria de Salut està treballant per poder demanar-ho telemàticament en els pròxims dies.

A més, Salut recorda que els CAP estan posant-se en contacte amb les persones de més risc per vacunar-les. 

«La grip és també un problema de salut pública. Aquest any, per la pandèmia de Covid-19, vacunar-se és encara més important», va destacar ahir en roda de premsa la consellera de Salut, Alba Vergés.

Notícies relacionades

«La vacuna de la grip redueix l’hospitalització i mortalitat en persones amb risc de tenir una malaltia greu. Això rebaixaria la pressió assistencial que ja hi ha per coronavirus», va recalcar. A més, la simptomatologia de la grip i la Covid-19 és tan similar que evitar casos de grip evitarà també haver de fer el diagnòstic diferencial amb la Covid-19. 

Catalunya ha comprat aquest any 1.450.000 de dosis (ampliables a dos milions sumant les del Ministeri de Sanitat), cosa que significa un augment de 230.000 respecte a l’any passat. Ha duplicat el pressupost per a la vacunació de la grip aquest any, arribant als 8,4 milions d’euros: d’una banda, perquè s’han comprat més vacunes, i de l’altra, perquè també s’han comprat més dosis de l’anomenada vacuna tetravalent (la més efectiva i que és més costosa).