REBROTS A CATALUNYA

Restriccions al Vallès Occidental per la Covid: aquestes són les noves mesures

Restringir al màxim la mobilitat i les interaccions socials i reduir al 50% l'aforament de bars i restaurants, algunes de les limitacions

55385353 60

55385353 60

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern va aprovar aquest dilluns «mesures específiques» en 15 municipis del Vallès Occidental, una de les zones més colpejades per la Covid-19, amb l’objectiu de reduir els contagis. Unes mesures que entraran en vigor quan es publiquin en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Repassem a continuació quins són les noves restriccions i els municipis afectats. 

¿Quins són els municipis del Vallès Occidental afectats? 

Els municipis afectats són Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Matadepera; Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Terrassa i Viladecavalls.

¿Quan entren en vigor les restriccions?

Quan es publiquin en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Mobilitat i contacte social

El Govern recomana i demana als veïns d’aquestes localitats que es quedin a casa tant com puguin i que redueixin al màxim els contactes socials. 

Continuen prohibides, com en el conjunt de Catalunya, les reunions socials de més de 6 persones, tant en llocs públics com privats.

Bars i restaurants

Es prohibeix el consum en barra en bars i restaurants. L’aforament, tant a l’interior dels locals com a les terrasses, es limita al 50%.

L’horari de tancament serà a les 01.00 hores de la matinada com a màxim.

Sempre que sigui possible s’haurà de prioritzar el servei de menjar a domicili o menjar per emportar.

Comerç

Tota activitat comercial s’haurà de portar a terme evitant les aglomeracions. Tant en espais tancats com a a l’aire lliure, la distància de seguretat haurà de ser d’1,5 metres com a mínim.

L’aforament màxim permès als comerços és l’equivalent a 2,5 metres quadrats per persona.

Centres de treball

Sempre que sigui possible es potenciarà el teletreball. Evitar la coincidència massiva de persones, tant treballadors com clients o usuaris.

Intensificar les mesures de prevenció i higiene: neteja i desinfecció, ventilació d’espai i edificis, posar a disposició dels treballadors aigua, sabó o gels hidroalcohòlics i garantir les distàncies de seguretat.

Mascareta obligatòria. 

Activitats culturals i esportives

Es podran realitzar activitats d’arts escèniques, musicals, cine o exposicions, tant en recintes estables com cines o teatres, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure sempre que l’aforament no superi el 70%.

Notícies relacionades

L’aforament de les activitats esportives queda limitat a un 50%.

Actes religiosos

En actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, l’aforament màxim permès és del 50%.