TORNADA A L'ESCOLA

CGT i ASPEPC convoquen una vaga de professors per al 9 i 15 d'octubre a Catalunya

Els sindicats plantegen a la Generalitat 10 «exigències» que inclouen reduir ràtios, contractar més professors i reforçar la seguretat a les escoles pel coronavirus

GRAF8035. BARCELONA, 01/09/2020.- Una trabajadora toma la temperatura a un niño a la entrada del colegio privado internacional American School of Barcelona, situado en Esplugues de Llobregat (Barcelona), este lunes. Este colegio, con 890 alumnos, es el primero en España que inicia el curso con medidas anticovid. EFE/ Marta Perez

GRAF8035. BARCELONA, 01/09/2020.- Una trabajadora toma la temperatura a un niño a la entrada del colegio privado internacional American School of Barcelona, situado en Esplugues de Llobregat (Barcelona), este lunes. Este colegio, con 890 alumnos, es el primero en España que inicia el curso con medidas anticovid. EFE/ Marta Perez / Marta Perez (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Sindicat de Professors de Secundària (ASPEPC) i la CGT han convocat  el personal docent i laboral del Departament d’Educació, parvularis de la Generalitat i dels ajuntaments i de centres educatius de Justícia a dues jornades de vaga, que es duran a terme els dies 9 i 15 d’octubre. Amb la protesta busquen reclamar a la Generalitat mesures com reforçar les mesures de protecció a les escoles davant el coronavirus i la contractació de més professors.

«Sabem que el risc zero de contagi no existeix, però és intolerable que mesures de prevenció que són d’observança obligatòria en qualsevol altra instància, fins i tot al carrer, s’estiguin incomplint en els centres educatius», lamenten aquests dos sindicats en un comunicat en què insten els docents catalans a secundar la vaga.

ASPEPC i la CGT han posat sobre la taula 10 «exigències» que llancen al departament d’Educació. En primer lloc, que es limiti el nombre d’alumnes per aula de manera que es pugui mantenir la distància física de seguretat: un màxim d’entre 10 i 15 alumnes a infantil i primària, 20 a secundària, i 5, 9 o 15 a les escoles bressol, en funció de l’edat del menor.

Els convocants també reclamen una contractació de docents «proporcional» a l’increment de grups experimentat; que els treballadors tinguin els equips de protecció individual que necessitin; un permís retribuït no recuperable per als treballadors amb un menor a càrrec en espera del resultat d’una prova PCR; o la contractació mínima d’un sanitari per centre.

Notícies relacionades

Així mateix, insten a habilitar nous espais en els centres educatius on fer classe; establir protocols de seguretat per a personal vulnerable; que les sessions lectives comptin amb deu minuts dedicats a ventilar les aules; tancament del centre quan es detecti el tercer contagi per Covid-19; i un protocol sancionador si no es compleixen les mesures dictades.

«L’Administració s’ha mostrat en tot moment insensible a les nostres peticions i propostes de negociació», censuren els sindicats en el seu comunicat. Per això, afirmen, donada l’«absoluta ineficàcia i incompetència» de la conselleria dirigida per Josep Bargalló i la «pèssima gestió», que provoca «situacions innecessàries i arbitràries de sobreexposició a risc de contagi», aquests dos sindicats creuen que ha arribat ja el moment de «plantejar mesures de pressió».