Catalunya redueix les quarantenes per coronavirus de 14 a 10 dies

La mesura es començarà a aplicar a partir de la setmana vinent, segons ha anunciat el secretari de Salut, Josep Maria Argimon

zentauroepp54974972 coronavirus barcelona200918092636

zentauroepp54974972 coronavirus barcelona200918092636 / NACHO DOCE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha anunciat aquest dimarts que Catalunya reduirà la quarantena de contactes estrets amb un positiu de Covid-19 de 14 a 10 dies. La mesura s’aplicarà a partir de la setmana que ve, segons ha detallat Argimon en una entrevista a TV-3.

Salut estudiava des de feia unes setmanes aquesta possibilitat i ja ha pres la decisió després de consultar-ho amb diversos experts, malgrat que «no tothom hi està d’acord». Argimon ha dit que, malgrat que els 14 dies de quarantena són «la millor opció», s’havia de fer un «balanç entre risc i benefici». Per tant, malgrat admetre que hi ha un «cert risc», Argimon creu que «és controlable» i que aquesta mesura pot ajudar a «millorar el compliment» de les quarantenes.

Altres països ja ho han fet. França ha anat més enllà i ha rebaixat la quarantena a set dies, una opció que Argimon considera «massa agosarada» per a la situació epidemiològica que hi ha ara mateix a Catalunya.

Amb aquesta reducció, la quarantena d’un contacte estret amb un positiu s’iguala a l’aïllament que fa una persona infectada, que també és de 10 dies. 

Argimon ha deixat clar que s’avaluarà si la mesura ha servit per millorar el compliment del temps de quarantena i que, si no és així, es recularà. 

Notícies relacionades

El director regional per a Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Hans Kluge, va reconèixer fa uns dies que la quarantena de 14 dies per possible contagi de coronavirus és una mesura «conservadora», i va animar els països europeus a analitzar científicament noves opcions que siguin «segures».

Sense anar més lluny, aquest diumenge el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, també apostava per rebaixar la quarantena per Covid-19 i situar-la en 10 dies, perquè considera que això ajudaria el seu compliment i generaria menys «trasbals» a les escoles. Si bé amb aquesta mesura podria haver «un petit percentatge» que encara la podria transmetre superat aquest termini, l’epidemiòleg ha considerat que aquesta reducció de 4 dies «ajudaria el compliment» de les quarantenes, ja que «una proporció important» de persones avui dia no es confinen els 14 dies. Així que 10 dies, segons l’expert, és un punt d’«equilibri entre risc i benefici».