Bars i restaurants amenacen d'incomplir les restriccions d'aforament a les seves terrasses

El Gremi de Restauradors de Barcelona, indignat: «Si limiten l'aforament dels locals al 50%, haurien d'habilitar mecanismes per rebaixar els lloguers en la mateixa proporció»

zentauroepp54686489 25 05 2020 varias personas disfrutan en la terraza de un bar200901182607

zentauroepp54686489 25 05 2020 varias personas disfrutan en la terraza de un bar200901182607 / David Zorrakino - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Gremi de Restauradors de Barcelona critica les mesures preses per la Generalitat que prorroguen restriccions com la limitació al 50% de l’aforament de bars i restaurants, incloent-hi les terrasses.

El Departament de Salut ha prorrogat aquest dimarts 15 dies més les restriccions d’aforaments i activitats a Barcelona i 15 municipis de l’àrea metropolitana, 16 localitats de la comarca de la Noguera i 26 pobles del Segrià (totes dues, a Lleida), on ha ampliat la limitació del 50% de l’aforament de bars i restaurants també a les terrasses.

En dues resolucions firmades per la consellera de Salut, Alba Vergés, que publica aquest dimarts el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), les mesures que des de fa ja un mes afecten l’àrea metropolitana de Barcelona, la Noguera i el Segrià tornen a prorrogar-se, al mantenir-se encara el risc alt de rebrot en aquestes zones.

«Ens estan obligant a desobeir», afirma en un comunicat el director del gremi, Roger Pallarols, qui considera les mesures improvisades i que no ajudaran a reduir els contagis. 

La mesura afecta les terrasses, que «han sigut la taula de salvació de molts negocis», afegeix Pallarols, que lamenta que la restricció no va acompanyada de mesures de recolzament i protecció a les empreses

Els restauradors veuen amb bons ulls la petició de la Generalitat d’allargar els ertos fins a l’abril de l’any que ve, tot i que troben a faltar mesures en relació amb els lloguers de bars i restaurants.

Notícies relacionades

«Si limiten l’aforament dels locals al 50%, haurien d’habilitar mecanismes per rebaixar els lloguers en la mateixa proporció», puntualitza Pallarols. 

La «falta absoluta de diàleg» és un altre dels elements que no agrada al gremi, que denuncia haver conegut la mesura a través del DOGC, sense cap tipus d’interlocució prèvia.