CATALUNYA

Prorrogades 15 dies les restriccions per la Covid-19 a Barcelona i la seva àrea metropolitana

El Govern manté fins al 31 d'agost la prohibició de reunir-se amb més de 10 persones i recomana les sortides justes i necessàries

zentauroepp54263060 coronavirus barcelona200804103252

zentauroepp54263060 coronavirus barcelona200804103252 / ALBERT GEA

1
Es llegeix en minuts
EFE

Catalunya ha decidit prorrogar 15 dies més les mesures restrictives a l’àrea de Barcelona i àrea metropolitana per contenir l’avenç del coronavirus, segons publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. També es veuen afectades les poblacions del Segrià i de la Noguera, on seguiran prohibides les reunions de més de 10 persones i limitats els aforaments en establiments públics.

Municipis afectats

Municipis afectats

Les mesures afecten Barcelona ciutat, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Castelldefels i Gavà.

També a les localitats del Segrià i la Noguera dels Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Aspa, Corbins, Llardecans, Maials, Montoliu de Lleida, la Portella, Puigverd de Lleida, Rosselló, Sudanell, Sunyer, Torrebesses, Torrefarrera, Torre-serona, Vilanova de Segrià, Vilanova de la Barca, Àger, Albesa, Algerri, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Térmens, Torrelameu, la Sentiu de Sió i Vallfogona de Balaguer.

Les mesures restrictives queden vigents fins al 31 d’agost als municipis esmentats.

Recomanacions

- Es recomana a la població mantenir-se al domicili, excepte per treballar, comprar o qüestions ineludibles.

Prohibicions

- Les trobades o reunions de més de 10 persones tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic, excepte les activitats laborals o el transport públic. En el cas dels espais públics no es permet, a més, el consum ni d’aliments ni de begudes.

Notícies relacionades

- No es permet l’obertura de discoteques, sales de balls i bars de copes amb actuacions musicals en directe o sense.

- No es pot fumar a la via pública o en espais a l’aire lliure si no es pot respectar la distància mínima de seguretat d’1,5 metres d’acord amb les noves mesures implementades pel Ministeri de Sanitat. 

Temes:

Ajuntaments