des d'aquest divendres

Salut farà un cribratge massiu en joves de Collblanc i Torrassa de l'Hospitalet

La recollida de mostres es dirigeix només als residents en aquests barris que tinguin entre 18 i 40 anys i siguin asimptomàtics

GRAFCAT437. Ripollet (BARCELONA), 6/8/2020.- La Generalitat de Catalunya comenzó este jueves en la población de Ripollet (Barcelona), un cribado masivo y voluntario en una carpa instalada en el centro de la ciudad, realizando pruebas para detectar casos positivos de coronavirus y evitar que se extiendan los brotes observados en barrios de ciudades de la comarca del Vallés Occidental. EFE/ Enric Fontcuberta

GRAFCAT437. Ripollet (BARCELONA), 6/8/2020.- La Generalitat de Catalunya comenzó este jueves en la población de Ripollet (Barcelona), un cribado masivo y voluntario en una carpa instalada en el centro de la ciudad, realizando pruebas para detectar casos positivos de coronavirus y evitar que se extiendan los brotes observados en barrios de ciudades de la comarca del Vallés Occidental. EFE/ Enric Fontcuberta / Enric Fontcuberta (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Departament de Salut de la Generalitat iniciarà demà divendres un cribratge massiu en joves d’entre 18 i 40 anys als barris de Collblanc i la Torrassa de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) per detectar persones asimptomàtiques que tinguin la Covid. 

Segons ha informat el Departament de Salut, la recollida de mostres es dirigeix només als residents en aquests barris que tinguin entre 18 i 40 anys i siguin asimptomàtics i començaran demà al Centre Municipal Torre Barrena, al Parc de la Marquesa de l’Hospitalet.

Aquest punt de recollida de mostres es mantindrà obert divendres, dia 21, i de dilluns, dia 24, fins dijous, 27 d’agost, de les 09.00 a 19.00 hores.

En aquesta instal·lació, es recolliran mostres per fer una PCR a aquells veïns que hi acudeixin voluntàriament, i que siguin residents als barris de Collblanc i la Torrassa, tinguin preferentment entre 18 i 40 anys, siguin asimptomàtics, i no s’hagin fet recentment una PCR per a la detecció del SARS-CoV-2.

Notícies relacionades

Igual com la resta de cribratges intensius que Salut porta a terme en els últims dies en altres localitzacions de Catalunya, l’objectiu és descobrir persones que són portadores del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia.

La recollida de mostres per fer proves PCR a l’Hospitalet està liderada pel Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i l’Atenció Primària Costa Ponent de l’ICS, amb el recolzament de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i del Consorci Sanitari Integral, així com la col·laboració d’altres entitats i associacions de la ciutat.