Campanya més àmplia i precoç

Els metges demanen avançar la vacunació contra la grip per mitigar el coronavirus

També insten a fomentar la vacunació entre el personal sanitari

zentauroepp23914573 barcelona  barcelon s   14 10 2013     sociedad    inicio de190207151536

zentauroepp23914573 barcelona barcelon s 14 10 2013 sociedad inicio de190207151536

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió Assessora Covid-19 OMC, posada en marxa pel Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM), ha recomanat que s’estengui i anticipi la campanya antigripal per mitigar els efectes del coronavirus.

En el seu vuitè informe, en aquest cas sobre el reforçar de la vacunació antigripal per afrontar la Covid-19, insten a fomentar la vacunació de la grip entre el personal sanitari; mantenir-ne el caràcter voluntari; organitzar la campanya de vacunació de tal manera que s’evitin aglomeracions per disminuir risc de transmissió de Covid-19 i mantenir el caràcter comú i unificat de les decisions de vacunació per al conjunt del Sistema Nacional de Salut.

«Per a la tardor-hivern que ve és molt convenient reduir al màxim els quadros respiratoris; per això és important qualsevol disminució en la incidència de la grip estacional», afirmen. En aquest sentit, l’informe incideix en el fet que la campanya de vacunació «ha de ser més àmplia i precoç, i focalitzar-se cap a la població més vulnerable de Covid-19, emfatitzant els missatges al personal sanitari, que sol tenir una proporció menor de vacunació que la població general».

Mesures consensuades

Els metges consideren que les propostes de fer obligatòria la vacunació per a determinats grups socials o col·lectius professionals «no sembla ni necessària ni convenient en la situació actual, i tampoc sembla aconsellable que aquestes mesures es prenguin unilateralment per part d’algunes autoritats sanitàries autonòmiques sense consensuar-les per al conjunt del Sistema Nacional de Salut».

El text també assenyala que ateses les importants càrregues de treball que es produiran en Atenció Primària, Serveis d’Urgències i Atenció Hospitalària, resulta «essencial» minimitzar l’impacte de la grip, i millorar la gestió de descompensacions de patologies cròniques respiratòries, preferiblement mitjançant teleassistència, evitant en la mesura possible que acudeixin als centres sanitaris.

Notícies relacionades

En sentit positiu, consideren que si es mantenen les mesures d’higiene que s’han establert per a la ‘nova normalitat’ davant la pandèmia (distància física, ús adequat de la mascaretahigiene de mans freqüent i ‘etiqueta’ respiratòria) «és esperable una disminució paral·lela de la transmissió d’altres patologies infectocontagioses amb transmissió per contacte, incloent les respiratòries, ja que la transmissió es redueix per a totes aquestes».

«El reforç d’una acció de salut pública que es fa cada any, unit a la vacunació contra la grip, permetrà més cobertura poblacional i això pot ajudar a reduir els quadros respiratoris», diuen.