PREVENCIÓ

Catalunya avançarà la campanya de vacunació de la grip per esquivar la Covid-19

La consellera Vergés anuncia al Parlament que Salut comprarà 230.00 vacunes més aquest any

Els experts alerten del risc de col·lapse del sistema si s'ajunten les dues epidèmies alhora

zentauroepp23914573 barcelona  barcelon s   14 10 2013     sociedad    inicio de190207151536

zentauroepp23914573 barcelona barcelon s 14 10 2013 sociedad inicio de190207151536

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha anunciat aquest dimecres que el Govern avançarà la campanya de vacunació de la grip quan tingui les vacunes, davant la coincidència d’aquesta epidèmia amb una possible segona onada de la pandèmia de coronavirus. Fa uns dies, epidemiòlegs catalans van advertir del risc de col·lapse dels hospitals en cas que s’ajuntessin les dues epidèmies. A més, de moment no se sap com pot afectar a una persona el fet de contagiar-se dels dos virus alhora i els experts assenyalen que vacunar tota la població de la grip estacional ajudaria a diagnosticar millor els casos de Covid-19.

Vergés ha defensat avançar la campanya de vacunació de la grip en el ple del Parlament en la sessió monogràfica sobre la incidència de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, en què ha avançat que compraran 230.000 vacunes més per a la grip durant aquesta campanya.

En aquesta mateixa línia, el Govern reforçarà la campanya de vacunació en aquelles persones vulnerables de més de 60 anys, en dones embarassades i en professionals sanitaris, en què la taxa de vacunació no arriba al 30%, segons la consellera.

També ha remarcat que Catalunya té prou capacitat per fer proves PCR per detectar el coronavirus i ha alertat que les pandèmies «han arribat per quedar-se».

Vergés també ha posat de relleu els «aprenentatges» que ha deixat a Catalunya la pandèmia, entre els quals es troba una «descentralització» més elevada i «acostar les decisions allà on s’han de prendre», per la qual cosa ha carregat contra el comandament únic del Govern central durant la pandèmia: «No és una solució», ha dit.

«¿Hem d’enfortir la centralització com sembla que volen emetre com a conclusió de la comissió de reconstrucció del Congrés dels Diputats? No, mai. Hem d’enfortir les eines que són útils per a la gent», ha reblat la consellera.

Notícies relacionades

Davant el Parlament també ha comparegut el conseller d’Interior, Miquel Buch, que ha agraït la tasca dels cossos d’emergències catalans durant la pandèmia, i en especial el de Protecció Civil.

Buch ha afirmat, parafrasejant el president de la Generalitat, Quim Torra, que no poden estar «ni satisfets ni contents, però sí orgullosos» del cos d’emergències català, que ha catalogat de «robust».