04 d’ag 2020

Anar al contingut

Polèmica al Segrià

Trilla veu l'enduriment del confinament en Lleida com l'«única mesura» efectiva

L'epidemiòleg considera que malgrat l'augment de casos a l'Hospitalet la situació no és la mateixa que la del Segrià

El Periódico

Trilla veu l'enduriment del confinament en Lleida com l'«única mesura» efectiva

JORDI V POU

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha defensat que l’enduriment del confinament és «l’única mesura» que pot ajudar a millorar la situació de Lleida i ha lamentat l’«embolic» judicial. «Hi pot haver detalls jurídics però s’han d’intentar resoldre tenint en compte l’objectiu principal», ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio recollides per l’ACN.

Trilla ha considerat que «tothom hauria d’anar en la mateixa direcció» i ha esperat «que no s’afegeixi més embolic a l’embolic epidemiològic». D’altra banda, ha dit que tot i l’augment de casos a l’Hospitalet de Llobregat, la situació no és la mateixa que la del Segrià i ha fet una crida a reforçar la vigilància i el seguiment de casos.

Trilla ha assegurat que es veia venir des de feia uns quants dies» que la situació de Lleida empitjoraria. Sobre si s’han pres tard les mesures, ha valorat que «s’ha intentar fer una mica més de cirurgia». «Realment és l’única mesura que pot ajudar ara a apaivagar el ritme de transmissió», ha dit sobre l’enduriment del confinament.

No obstant, ha afegit que també «s’ha de millorar» la capacitat de fer proves i totes les etapes per aconseguir un veritable control dels brots, una cosa que ha lamentat que «probablement ha fallat» a Lleida.

En aquest sentit, ha dit que l’augment de casos a l’Hospitalet «posarà a prova les capacitats» i ha apel·lat a actuar «el més ràpidament possible» i a fer un «esforç extraordinari». Tot i així, ha assegurat que l’Hospitalet  i la zona metropolitana sud «no estan en zona de risc de transmissió comunitària» per plantejar-se mesures com les de Lleida.

Ha afegit que a Barcelona també s’està «al límit»: «Estem en zona groga, més pendents de la zona roja que de la verda». En aquest sentit, ha apel·lat a la responsabilitat individual per al compliment de totes les mesures de seguretat i a la de les administracions, ja que ha assegurat que «no val deixar-ho tot en mans dels ciutadans».