Contagis familiars

Alerta a l'Hospitalet per diversos brots de coronavirus al barri de la Torrassa

Els casos han passat de 4 a 37 en una setmana i el municipi ja suma una mica més d'un centenar

Marín afirma que l'augment dels contagis no és comparable al de la comarca del Segrià, però «preocupa»

zentauroepp54077090 graf6372  l hospitalet de llobregat  barcelona   11 07 2020 200711152045

zentauroepp54077090 graf6372 l hospitalet de llobregat barcelona 11 07 2020 200711152045 / Toni Albir

2
Es llegeix en minuts
Rosa Mari Sanz

Augment notable de casos de coronavirus a l’Hospitalet, concretament al barri de la Torrassa, que ha passat de 4 a 37 positius en una setmana. Es tracta de diversos brots familiars, tres positius en una residència i diversos casos aïllats, tot i que, segons Salut, les cadenes de transmissió estan controlades. El municipi ja sobrepassa el centenar de casos.

En total, el conjunt de l’Hospitalet ha passat de tenir 30 casos confirmats a 107. L’alcaldessa, Núria Marín, que ha fet una crida a la prudència, ha concretat que el repunt, a més de a la Torrassa, es concentra a Collblanc i la Florida, tot i que també hi ha algun cas a Pubilla Cases.

Marín, recull Efe, ha explicat que divendres a la tarda van tenir coneixement del brot, que van confirmar després de posar-se en contacte amb la Conselleria de Salut. A la Torrassa els casos han passat de 4 a 37 en una setmana. «S’ha multiplicat per deu», ha precisat l’alcaldessa, que ha indicat que alguns pacients es troben en una residència de gent gran d’aquest barri, on es mantenen «aïllats» i on s’ha activat el protocol corresponent. Els infectats d’aquest barri, ha explicat, formen part de nuclis familiars i, en principi, tots estan controlats», ha afirmat.

Crida a la responsabilitat

Marín ha dit que el brot no és «com a la comarca del Segrià», però «és una mala notícia» que «preocupa», per la qual cosa ha plantejat crear juntament amb la Conselleria de Salut un comitè de seguiment.

«Cal ser proactius –ha afegit Marín-. Estem envoltats de municipis. Cal prendre mesures per frenar-lo a l’Hospitalet, però la realitat és que hi ha un transport públic, unes relacions laborals, unes relacions de lleure...».

Marín ha avançat que des d’aquest dissabte agents de la policia local, personal de Protecció Civil, voluntaris i membres d’altres entitats s’han desplegat per la ciutat per informar de la situació i, en especial, conèixer on i com viuen les persones contagiades.  També ha fet una crida a través de Twitter.

 

L’alcaldessa ha indicat que és important saber els domicilis dels contagiats i si aquests compleixen les condicions perquè estiguin aïllats. En cas contrari, es buscaran «fórmules» per garantir el confinament. Així mateix, s’intensificaran les trucades a les residències de gent gran per assegurar-se que la situació general continua sent positiva.

Marín ha agregat que els centres d’atenció primària de la ciutat estan oberts i que no té informació que «estiguin col·lapsats».

«Anirem prenent les mesures necessàries», ha dit Marín, que ha tornat a apel·lar a la responsabilitat individual per seguir les normes sanitàries que frenen el virus, la higiene, la distància entre persones i l’ús de la mascareta.

Notícies relacionades

Per controlar el seu ús, agents de la Guàrdia Urbana han fet aquest dissabte diverses intervencions, sobretot al barri més afectat, on es continua veient persones sense la mascareta obligatòria. 

L’alcaldessa ha lamentat que, «després de passar el pitjor, el confinament», ara es corrin riscos com aquest brot i «es tirin per terra tots els avenços».