PISTES ESPORTIVES TANCADES

El brot del barri de la Torrassa de l'Hospitalet «es veia a venir»

Veïns i comerciants del barri de l'Hospitalet afirmen que l'incompliment de les mesures de seguretat contra la Covid aquestes setmanes ha sigut constant

los ocho casos de la residencia de la torrassa son asintomaticos / periodico

2
Es llegeix en minuts
Xavi Oliva

Els veïns del barri de la Torrassa de l’Hospitalet de Llobregat es mostren poc sorpresos pel rebrot de l’última setmana. Aquest barri del nord de la ciutat ha passat de quatre casos positius de coronavirus a 37 en una setmana, i acumula un terç dels 107 casos que afecten actualment el municipi. El motiu, per a alguns veïns i comerciants de la zona, rau en les «conductes incíviques» que s’han produït durant l’estat d’alarma i a posteriori.

 Juan José Garay, veí de la plaça Espanyola, un dels punts neuràlgics del barri, denuncia que al veïnat hi ha gent que «no ha complert els protocols des de l’estat d’alarma. Hi havia dies que la gent es reunia a la plaça per beure. Es veia a venir». El Francisco i el Juan Francisco, dos veïns de la rambla Catalana, a escassos carrers d’allà, hi coincideixen. «La cosa ha sortit de mare i s’hauria de controlar una mica. Les autoritats han de prendre mesures», afirma el Francisco.

D’altra banda, el Cristian, un veí que treballa a la fleca llatina El Primo, situada a la plaça Espanyola, creu que «hi ha hagut un relaxament» i també denuncia la conducta incívica d’alguns veïns que no compleixen les mesures de seguretat, com portar la mascareta posada. «La gent no ho respecta gaire», explica. Ell també tem pels efectes econòmics que podria portar-li un altre confinament: «Econòmicament ha anat molt malament i la feina ha baixat molt».

Pistes esportives tancades

En vista d’aquest brot, l’Ajuntament de l’Hospitalet ha decidit tancar les pistes esportives a l’aire lliure per evitar contactes que facilitin la propagació del virus, sobretot entre la gent jove que es reuneix per fer alguna activitat. Aquesta mesura es pren mentre les autoritats identifiquen els focus d’aquest rebrot a la ciutat.  

L’alcaldessa de l’Hospitalet, Nuria Marín, ha avançat a l’agència Efe que la setmana que ve es crearà un comitè de seguiment del rebrot i ha explicat que espera que les autoritats sanitàries aquest diumenge els informin sobre els nous focus a la ciutat.

L’Hospitalet és la segona ciutat de Catalunya, amb gairebé 265.000 habitants i una densitat de 21.053 persones per quilòmetre quadrat, una de les més altes d’Espanya. Limita, a més, amb Barcelona i tres municipis més del cor de l’àrea metropolitana.

Notícies relacionades

Marín ha rebutjat la hipòtesi que la densitat de la ciutat sigui un problema per controlar el brot i ha adduït que el districte de l’Eixample de Barcelona «té més densitat que l’Hospitalet».

«El que ha passat a la Torrasa pot passar a Sants, l’Eixample o al barri de Sarrià a Barcelona. No és una qüestió de densitat», ha afirmat l’alcaldessa.