Molt lleuger augment

Coronavirus: Trilla no veu amb preocupació Barcelona però crida a tenir els «ulls molt oberts»

El cap d'Epidemiologia del Clínic assegura que hi ha instruments jurídics que permetrien obligar aïllaments

zentauroepp54004529 bcn playas bogatell200705183150

zentauroepp54004529 bcn playas bogatell200705183150 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La situació no té res a veure amb els brots a Lleida, tot i que els casos de coronavirus, de manera molt baixa, continuen pujant cada dia a Barcelona. Per això, no ens hem de relaxar i hem de tenir els «ulls molt oberts». Ho ha dit el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla. «No sembla que pugin de forma espectacular però tampoc estem en una època de les més tranquil·les», ha manifestat en declaracions a Catalunya Ràdio.

En concret, recull l’ACN, Trilla ha assegurat que l’augment de casos que s’ha registrat no és «significatiu ni molt important», però ha afirmat que s’han de tenir els «ulls molt oberts». En aquest context, ha afegit que malgrat que es diagnostiquen més casos tant a la primària com als hospitals, els ingressos a les ucis continuen baixos.

D’altra banda, ha assegurat que hi ha una llei de mesures de salut pública del 1986 que permet prendre mesures jurídiques en favor de la salut pública, tal com reclamava l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo.

Notícies relacionades

Tornant a Barcelona, Trilla ha explicat que l’augment de casos que s’està produint en zones com Barcelona és de persones sense símptomes o amb símptomes més lleus, més joves que al març i a l’abril i amb pocs ingressos a les ucis. En línies generals, ha assegurat que el rastreig de contactes d’aquests casos és de grups «relativament baixos» i ha instat a mantenir la vigilància i les mesures de seguretat perquè continuï sent així. «Estem tranquils però amb els ulls molt oberts», ha manifestat.

En el cas del Segrià, ha valorat que és «possible» que continuïn els contagis perquè la mobilitat a l’interior està permesa i la probabilitat que algú estigui infectat és «bastant més alta» que en altres zones de Catalunya. Davant d’aquests brots, ha apostat per mesures «més proporcionades» i «més limitades» que permetin el control del brot «sense haver de recórrer a mesures més dràstiques».