09 d’ag 2020

Anar al contingut

REBROTS A LLEIDA

Salut munta un hospital de campanya a l'Arnau de Vilanova

Descarta per ara un confinament parcial a Lleida, però demana una vigilància especial a la població més vulnerable

Demana a la població d'Aragó que eviti acudir a l'Hospital Arnau de Vilanova

El Periódico

Salut munta un hospital de campanya a l'Arnau de Vilanova

JORDI V POU

La Conselleria de Salut s’està preparant davant els rebrots de coronavirus a la regió sanitària de Lleida i aquest divendres ha muntat un hospital de campanya al costat de l’Hospital Arnau de Vilanova per poder atendre els pacients de Covid-19. En una setmana, la regió de Lleida ha registrat 365 casos positius, una xifra molt superior als contagis que es van produir en plena pandèmia en els mesos de març o abril.

Segons avança el diari ‘El Segre’, l’hospital de campanya servirà per fer les primeres atencions de casos lleus de Covid-19 que ara passen per les Urgències de l’Arnau de Vilanova. D’aquesta manera s’evitarà que coincideixin amb altres pacients i es produeixin col·lapses. 

Salut descarta de moment el confinament selectiu d’algunes zones de Lleida, però sí que reclama als ciutadans que abaixin el ritme i ajornin totes aquelles activitats que no siguin imprescindibles.  

La consellera Alba Vergés ha indicat aquest divendres a Catalunya Ràdio que la incidència de casos a Lleida aquesta setmana s’ha doblat respecte a l’anterior, però ha explicat que la major part de la mobilitat es dona dins de la mateixa zona on estan augmentant els positius. «El volum de casos a Lleida comença a ser important i ens fa pensar que hem d’actuar», ha declarat la consellera.

Resposta a Simón

Vergés ha puntualitzat així les declaracions de dijous del director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, que va assegurar que la Generalitat estudiava aplicar confinaments selectius en zones de Lleida, pels brots que han afectat aquesta província. «Ens consta que ho estan valorant amb molta sensibilitat», va dir. 

La consellera també ha aprofitat per reclamar als habitants de la Franja que vagin al seu hospital de referència, el de Barbastre, per poder «destensar» l’Arnau de Vilanova de Lleida. Així mateix, a partir d’ara es vigilarà especialment el col·lectiu de persones grans i vulnerables.