RODA DE PREMSA

La Generalitat valora confinaments selectius a Lleida, segons Simón

La Conselleria de Salut no confirma la informació facilitada pel director del Centre de Coordinació d'Alertes

zentauroepp53930067 fernando simon200629181124

zentauroepp53930067 fernando simon200629181124 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha anunciat que la Generalitat està valorant aplicar confinaments selectius en zones de Lleida, pels brots que han afectat aquesta província. «Ens consta que ho estan valorant amb molta sensibilitat». No obstant, fonts de la Conselleria de Salut no han confirmat aquesta informació a aquest diari i han dit que no saben d’on ho ha tret Simón.

Simón, que ha considerat que en casos de rebrots «és millor sobreactuar que quedar curt», ha avançat els plantejaments de la sanitat catalana com una possibilitat que tenen sobre la taula. 

Simón també ha revelat que Barcelona ha comunicat dos petits brots, que en principi no tenen importància, dels quals no han informat ni el Departament de Salut ni l’Ajuntament de Barcelona. Ha matisat que no hi ha obligació de notificar si són de la mateixa família o unitat familiar.

58 brots actius a Espanya

Simón ha informat que a tot Espanya hi ha actualment 58 brots, tot i que la majoria no són preocupants, i ha detallat que estan «prestant molta atenció» als de l’est d’Aragó i als de Lleida, tot i que aquests últims «són brots més petits que els d’Aragó».

L’expert de Sanitat i responsable d’informar sobre la pandèmia ha elogiat els esforços del Govern d’Aragó per controlar els casos. «Han fet un esforç gran i no els ha tremolat la mà per aplicar mesures dures», ha dit.

Notícies relacionades

Els brots més preocupants, segons Simón, són els que s’han produït importats des d’altres comunitats autònomes. «Ens preocupen que per visites familiars o d’oci es produeixin brots concrets, perquè això ho fa tota la població», ha assenyalat. Simón ha alertat també de brots anomenats ‘mixtos’, els que passen de l’àmbit laboral al familiar, «perquè poden arribar a una transmissió comunitària».  

En general, l’expert de Sanitat assegura que Espanya està ara en nivells d’hospitalització de casos d’entre l’1% i el 2% dels afectats, perquè s’han aconseguit mantenir aïllats els més vulnerables, sobretot els avis en residències, i els afectats, majoritàriament temporers, són ara més joves.