mascareta obligatòria

Renfe posa aquest dijous a la venda la seva oferta de l'AVE per a la 'nova normalitat'

Desapareix dels trens el servei a bord de restauració, el repartiment d'auriculars i de premsa, i la venda d'articles

L'operadora distribuirà tovalloletes desinfectants als seus viatgers i ha reforçat les mesures d'higiene i desinfecció

zentauroepp51112816 23 10 2019 imagen de archivo de un tren ave de renfe   econo191210184802

zentauroepp51112816 23 10 2019 imagen de archivo de un tren ave de renfe econo191210184802 / RENFE

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Renfe posa aquest dijous a la venda la nova oferta de places de trens AVE i Llarga Distància que ha dissenyat per viatjar a partir de dilluns que ve, 22 de juny, una vegada que diumenge conclogui l’estat d’alarma i s’aixequin les restriccions de mobilitat dels ciutadans.

L’operadora posa des de dilluns en circulació uns 98 trens diaris, que sumen 30.000 places, cosa que suposa un increment del 50% respecte al que estava operant en les últimes setmanes.

No obstant, es tracta encara de menys d’un terç de l’oferta de trens que Renfe tenia en marxa abans de la crisi, quan cada dia posava en circulació 330 trens AVE i Llarga Distància.

La companyia pot vendre tots els bitllets dels seus trens, ja que ja no ha de deixar seients lliures entre passatgers, que, no obstant, estan obligats a portar mascareta durant tot el viatge.

Renfe assegura que es tracta d’una oferta inicial, que anirà augmentant en funció de l’evolució que presenti la demanda de viatgers després de concloure la desescalada i s’iniciï la denominada ‘nova normalitat’.

No obstant, l’operadora pública estima que no recuperarà els nivells de passatgers transportats previs a la crisi fins almenys al 2023, segons un estudi fet recentment, que estima en un 46% la caiguda de viatgers que s’anotarà aquest exercici.

De moment, la companyia que presideix Isaías Táboas comença dilluns a recuperar l’activitat en els seus serveis, i ho fa, a més, ampliant el termini de venda anticipada.

Els passatgers poden comprar bitllets per viatjar els sis pròxims mesos, davant el termini de tres mesos que es permetia fins ara.

Mascaretes i tovalloletes desinfectants

Renfe comença a augmentar els seus serveis després de rebre el certificat Aenor al protocol de mesures implantades als seus trens per garantir la seguretat sanitària de treballadors i viatgers.

Entre les mesures articulades, a més de la referida de portar mascareta durant tot el viatge, figura la de posar en circulació els trens sense serveis a bord de restauració, repartiment d’auriculars i de premsa, i venda d’articles.

Notícies relacionades

Per contra, l’operadora distribuirà tovalloletes desinfectants als seus viatgers a bord i ha reforçat les mesures d’higiene i desinfecció a tots els seus trens.

Amb totes aquestes mesures certificades per Aenor, Renfe busca oferir als viatgers «màxima confiança a l’hora de viatjar» perquè «recuperin així els seus hàbits» de mobilitat en transport ferroviari, «un aspecte clau en aquesta fase de desescalada del confinament per afrontar amb èxit la tornada a la normalitat».