torna el servei habitual de rodalies

Els trens de Rodalies de Renfe recuperen la normalitat dilluns

Llançarà una campanya per recordar als viatgers l'obligació de portar mascareta, mantenir distàncies i altres mesures de seguretat

zentauroepp45907205 soc200218212653

zentauroepp45907205 soc200218212653 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Renfe recuperarà a partir de dilluns que ve, 11 de maig, l’activitat habitual del servei de Rodalies, amb la qual cosa tornarà a oferir el 100% del servei a Madrid, Barcelona i la resta de la desena de capitals on opera, segons va informar la companyia.

El servei de Rodalies tornarà així a circular igual com ho feia abans que fos restringit davant de la caiguda de desplaçaments de viatgers que va suposar l’estat d’alarma decretat per combatre la crisi sanitària.

En tot cas, assegura que es garantirà un nombre de freqüències «suficient» per facilitar la distància de seguretat entre viatgers i per evitar aglomeracions. En aquest sentit, Renfe va indicar que s’incrementaran les freqüències especialment durant les hores punta per garantir la mobilitat dels viatgers.

Des que es va declarar l’estat d’alarma el nombre d’usuaris del servei de Rodalies ha registrat caigudes d’entre el 80% i el 90% en comparació als mateixos dies de l’any passat, donades les restriccions de mobilitat decretades i l’aturada de l’activitat.

Seguretat a bord

En paral·lel a la recuperació del servei habitual de Rodalies, Renfe posarà en marxa la campanya de comunicació ‘Ser cada vegada més a prop depèn també de tu’ per recordar als viatgers les mesures de seguretat i prevenció. Així, recordarà que els desplaçaments s’han de limitar als «estrictament necessaris» i que «preferentment» es realitzin «a peu, amb bicicleta o en qualsevol altra manera de transport individual», com pot ser el cotxe.

De la mateixa manera, assenyala que no poden agafar el transport públic persones diagnosticades de coronavirus o que convisquin amb algú que presenti els símptomes, i que s’ha d’«evitar» si es pertany a un col·lectiu de risc.

Per als que hagin d’utilitzar Rodalies, la campanya incideix en les principals normes fixades per a l’ús del transport públic, com són l’obligació de portar mascareta i respectar les distàncies de seguretat. En aquest cas, recorda expressament mantenir aquesta separació a les entrades i sortides d’estacions, a l’hora de passar pel validador del bitllet, així com a les andanes, les escales mecàniques i a l’hora de baixar i pujar dels trens.

No parlar amb altres passatgers

Així mateix, entre les recomanacions figura la d’evitar en la mesura possible parlar amb altres viatgers, conversar per telèfon o consumir aliments o begudes.

Notícies relacionades

De la mateixa manera, s’insta a procurar no viatjar en les ‘hores punta’, a pagar amb targeta i no amb efectiu la compra de bitllets, a parar atenció a les senyalitzacions col·locades en estacions i en trens, així com als missatges per megafonia, i a planificar el viatge i romandre el menor temps possible a les estacions.

A més, remarca la necessitat de rentar-se bé les mans amb aigua i sabó o un gel hidroalcohòlic al sortir i arribar a casa.