cap a la nova normalitat

Autobusos, metro i trens podran ocupar tots els seients des d'aquest dilluns

Quan el nivell de col·locació ho permeti, es procurarà la màxima separació entre els usuaris, precisa el Ministeri de Sanitat

Es mantindrà una referència de col·locació de dues persones per cada metre quadrat a la zona habilitada per viatjar dempeus

zentauroepp52817138 metro sagrera200317083730

zentauroepp52817138 metro sagrera200317083730 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Autobusos i trens públics o privats, tant urbans com interurbans, metro i serveis de Rodalies podran utilitzar tots els seus seients disponibles des de dilluns que ve a tot Espanya.

Així figura a l’ordre del Ministeri de Sanitat que va publicar aquest dissabte el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), en què es flexibilitzen les limitacions actuals d’ocupació en el transport públic regular discrecional i privat de viatgers amb autobús, així com en els transports ferroviaris, que ja podran utilitzar tots els seients disponibles.

No obstant, l’ordre ministerial precisa que quan el nivell d’ocupació ho permeti, es procurarà la màxima separació entre els usuaris.

Així mateix, indica que en els transports públics col·lectius de viatgers d’àmbit urbà i periurbà en què hi hagi plataformes habilitades per al transport de viatgers dempeus, també podran ocupar-se la totalitat de les places assegudes, i es mantindrà una referència d’ocupació de dos usuaris per cada metre quadrat a la zona habilitada per viatjar dempeus, i s’haurà de procurar, en tot cas, la separació més gran entre els passatgers.

L’ordre ministerial també estableix que en els transports privats particulars en vehicles de fins a nou places, inclòs el conductor, podran viatjar tantes persones com places tingui el vehicle, sempre que totes resideixin al mateix domicili.

Quan no totes convisquin al mateix domicili, podran desplaçar-se dues persones per cada fila de seients, sempre que respectin la màxima distància possible entre els ocupants.

D’altra banda, en els transports públics de viatgers en vehicles de fins a nou places, inclòs el conductor, podran desplaçar-se dues persones per cada fila addicional de seients respecte de la del conductor, i s’haurà de garantir, en tot cas, la distància màxima possible entre els seus ocupants.

En cas que tots els usuaris convisquin al mateix domicili, podran anar tres persones per cada fila addicional de seients respecte de la del conductor.

Als vehicles en què, per les seves característiques tècniques, únicament es disposi d’una fila de seients, com en el supòsit de cabines de vehicles pesants, furgonetes, o d’altres, podran viatjar com a màxim dues persones, sempre que guardin la màxima distància possible.

Finalment, a les motocicletes, ciclomotors i vehicles categoria L, en general, que estiguin proveïts amb dues places homologades (conductor i passatger) podran viatjar dues persones.

Notícies relacionades

L’ús de guants serà obligatori per part del passatger i també per part del conductor en el cas de motocicletes i ciclomotors destinats a l’ús compartit. A aquests efectes, seran admesos els guants de protecció de motoristes.