INTRUSISME EN PLENA PANDÈMIA

Dos metges falsos a Barcelona posen en alerta el sector sanitari

El detingut, de 21 anys, va exercir a l'Hospital de Martorell i en una clínica privada de la capital catalana

El segon cas és el d'una doctora que treballava en una mútua sense tenir la titulació

zentauroepp52493009 coronavirus200226105451

zentauroepp52493009 coronavirus200226105451 / STR

2
Es llegeix en minuts
Efe

Dos casos de metges falsos, uns dels quals ja ha ingressat a la presó, han posat en alerta el sector sanitari en plena pandèmia pel coronavirus per aquestes pràctiques d’intrusisme, amb els hospitals i centres mèdics saturats.

El cas més cridaner, destapat per la cadena SER, es va detectar a principis d’abril i ha acabat amb el metge fals, J. S. O., de 21 anysa la presó, mentre s’investiga si, a més de fer-ho a l’Hospital de Martorell (Barcelona) i en una clínica privada de Barcelona, també va exercir en altres llocs de sectors clau en l’emergència sanitària.

Va ser el director de recursos humans de l’Hospital de Martorell qui el 7 d’abril va denunciar davant els Mossos d’Esquadra que des de feia tres dies tenien en formació un metge que havia aportat tota la documentació necessària, però que els va generar algunes sospites.

Detingut quan passava consulta

Segons han informat fonts del cas, els Mossos van comprovar que la documentació que va aportar el noi era falsa, de manera que l’endemà, 8 d’abril, el van detenir a Barcelona, just en el moment en què estava passant consulta en una clínica privada de la capital catalana.

Els agents van escorcollar el seu domicili i van descobrir que acumulava una gran quantitat de material que els ha donat moltes pistes en la seva investigació: des d’equips d’emissores de ràdio fins a informes mèdics i documents vinculats a serveis sanitaris i d’emergències, com ara el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), el SAMUR, la Creu Roja, els Bombers i Protecció Civil.

A més d’analitzar la documentació intervinguda a aquest noi, els agents estan duent a terme diligències per determinar si en algun d’aquests casos també va poder treballar malgrat no tenir la formació per fer-ho i si va firmar algun certificat de defunció per coronavirus. El jutge de Martorell que investiga aquest cas va acordar enviar el noi a la presó.

Una dona va falsificar documentació

El Col·legi de Metges de Barcelona va posar els Mossos d’Esquadra sobre la pista d’un segon cas de presumpte intrusisme, amb una denúncia que van interposar el 29 d’abril contra una doctora que treballava sense tenir la titulació.

Notícies relacionades

El Col·legi de Metges va denunciar la dona després d’haver rebut l’alerta d’una mútua mèdica perquè comprovessin el número d’un metge col·legiat a nom d’una persona, cosa que va permetre descobrir que el seu document era fals.

Els Mossos van obrir una investigació, van identificar la falsa doctora i van portar el cas als tribunals, pels delictes de falsificació de document públic, oficial o mercantil i intrusisme.