A presó un home que es feia passar per policia per cometre abusos sexuals

zentauroepp53498382 22 05 2020 sucesos   en marcha un dispositivo contra el blan200528163327

zentauroepp53498382 22 05 2020 sucesos en marcha un dispositivo contra el blan200528163327 / MOSSOS Y GUARDIA CIVIL

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home, que ha ingressat ja a la presó, que es feia passar per policia i que amenaçava de denunciar dones si no accedien a mantenir relacions sexuals amb ell, ha informat aquest dijous la policia catalana en un comunicat.

El detingut, de nacionalitat espanyola, 33 anys i veí de la població tarragonina de Constantí, va denunciar fins en cinc ocasions suposats incompliments del confinament de les víctimes per aproximar-s’hi i assetjar-les, fent-se passar per un agent de la policia catalana.

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona ha detingut aquest home aquest dilluns com a presumpte autor d’un delicte contra la llibertat sexual, un d’exhibicionisme, tres delictes de detenció il·legal, set d’usurpació de funcions públiques i un altre d’inducció a la prostitució.

Actuacions també abans de la pandèmia

Els investigadors van tenir coneixement que el mes de novembre, abans de la pandèmia del coronavirus, un home es feia passar per un agent de la policia catalana de paisà i, fins i tot, en ocasions mostrava a les seves víctimes, entre les quals hi havia dos menors, una credencial falsa.

L’objectiu del detingut, que actuava a les poblacions de Tarragona, Reus, Salou i Cambrils, era convèncer-les perquè pugessin al seu vehicle a fi d’obtenir favors de caràcter sexual a canvi de no denunciar-les per haver comès suposadament alguna infracció.

Notícies relacionades

Els seus arguments per coaccionar les dones anaven des d’assumptes relacionats amb el consum de droga a no portar el DNI, tot i que cinc dels casos denunciats posteriorment estan relacionats amb el període de confinament derivat de l’estat d’alarma.

La investigació policial continua oberta davant de la possibilitat que es puguin acreditar nous casos relacionats amb la mateixa persona.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions